Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Εμπρός Ελλαδάρα!!!


(Τέμπερα, 39Χ27 εκ., 2014)

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

2014 Fifa World Cup Brasil


(Τέμπερα, 21Χ31 εκ., 2014)

Καλή επιτυχία σήμερα στην Ελλαδάρα!!!

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

"Έφυγε" ο σημαντικός ζωγράφος της Θεσσαλονίκης Κώστας Λούστας




Από αριστερά: Ντίνος Παπασπύρου, ζωγράφος, Κώστας Λούστας, Πάνος Παπανάκος, ζωγράφος, Σωτήρης Τσούκαλης, συλλέκτης, Φώνης Ζογλοπίτης, ζωγράφος

***
Σε ηλικία 81 έτους άφησε την τελευταία του πνοή προχτές το βράδυ ο σπουδαίος καλλιτέχνης Κώστας Λούστας.

Ο Λούστας σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με δάσκαλο και μέντορα τον Γιάννη Μόραλη. Από το 1963 και επί σειρά ετών έζησε και εργάστηκε στη Ν. Υόρκη, παρουσιάζοντας παράλληλα τη δουλειά του σε διεθνούς φήμης γκαλερί και ιδρύματα του εξωτερικού. Στην Ελλάδα το έργο του παρουσιάστηκε σε αναρίθμητες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και έλαβε πλήθος τιμητικών διακρίσεων και βραβείων.

Το 1991, ο δήμος Θεσσαλονίκης τίμησε την τριαντάχρονη καλλιτεχνική του παρουσία με μια ατομική έκθεση αναδρομικού χαρακτήρα στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, ενώ το 1993 τον βράβευσε για την προσφορά του στα εικαστικά δρώμενα, κατά την παρουσίαση της σειράς 80+1 Πορτραίτα Προσωπικοτήτων της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με τη ζωγραφική, ο Λούστας ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία, ενώ σε όλη του τη ζωή δεν σταμάτησε να παίζει βιολί, το μεγάλο του πάθος.

»Ηταν ένας άνθρωπος της προσφοράς, ενώ πολλά έργα του κοσμούν τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης. Σε όλη του τη ζωή υπήρξε αγωνιστής, με ευαισθησίες που ήξερε να θέτει στόχους και να τους πετυχαίνει, και ήταν μία ανεξάντλητη πηγή ιδεών, εμπειρίας, γνώσης και εντιμότητας και θα αποτελεί πάντα υπόδειγμα προς μίμηση για τον καθέναν από εμάς. Ταυτόχρονα όμως, ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος με μοναδικό ήθος και τιμιότητα, ένας πράος χαρακτήρας, και μια ευγενική ψυχή. Υπήρξε ένας πραγματικός πνευματικός άνθρωπος, με την ευρύτερη δυνατή έννοια του όρου».



Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Μαρία Σαράποβα - Στα χέρια της και πάλι το Roland Garros

Μεικτή τεχνική (τέμπερα & φωτογραφία), 28Χ38 εκ.

Τι να πρωτοθαυμάσεις, τεχνική ή ομορφιά!!!

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Κλασική ομορφιά

Μεικτή τεχνική (τέμπερα & φωτογραφία), 28Χ28 εκ., 2014