Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Πολιτιστικός χάρτης Θεσσαλονίκης (Τέμπερα, 78Χ84 εκ., 1998)


Αναζητώντας μια πόλη που έφυγε...

9 σχόλια:

Poet είπε...

Πολύ εντυπωσιακός αλλά και ενημερωτικός αυτός ο πίνακάς σου, Ντίνο μου. Επίσης, εκτιμούμε την εξαιρετικά ευγενική προσφορά σου να μας ξεναγήσεις στα διάφορα μνημεία.

Πρακτικά λοιπόν. Εγώ θα κατεβώ από τα ορεινά της πόλης και ο Ανδρέας θα προσέλθει από τα ανατολικά πεδινά, το ζεύγος των δασκάλων μας θα ταξιδέψει από την Αθήνα με τη Νεφέλη και τον Στέφανο, παρομοίως και η ΙΖΑ- Μαρία, η Ουρανία θα κάνει ένα ταξίδι μνήμης με τον για χάρη της εκπατρισμένο Κώστα της και η Τhumbelina με τα ώριμα παιδούδια της, η Margo θα καταπλεύσει με τη μωβ βαρκούλα της. Ε, να μην τους αναφέρω και όλους.

Πλησιάζει η περίοδος των εορτών και δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία. Σκεφτείτε μόνο τι φοβeρή παρέα θα είμαστε και πόσα επιφωνήματα θα ακουστούν (αααααα, εσύ είσαι η .... !!! Ματς-μουτς).

logia είπε...

Τι όμορφος χάρτης αφιέρωμα στην πόλη σου!
Καλώς σε βρήκα...
Καλλιτέχνη


υ.γ. είναι αστείο, αλλά σε βρήκα από τις "τσiγαρίδες " σου στης Margo

Dinos-Art είπε...

Τόλη, όπως ο Νίκος και η Τζούλια θα μας ξεναγήσουν στην Pretoria έτσι κι εγώ διαθέσιμος για ξενάγηση στη Θεσσαλονίκη. Προσοχή όμως στα φιλιά λόγω Η1Ν1. Άλλη μια κατάρα κι αυτή. Το έιτζ χτύπησε τον έρωτα και η Η1Ν1 τα φιλιά.

Καλώς ήρθες logia στην πόλη μας.
Ωραίος πράγματι μεζές οι τσιγαρίδες.
Καλημέρα.

Margo είπε...

Ντίνο είσαι καταπληκτικός τι λεπτομέρεια είναι αυτή; Το άκρο άωτο της υπομονής και της εργατικότητας!

Η σκέψη του Τόλη είναι δελεαστική, με αυτή τη γρίπη όμως ποιος ταξιδεύει και ακόμη περισσότερο ποιος δίνει φιλιά;;;
Πρέπει να γίνει, όμως το έχω τάξει στον εαυτό μου, εσύ και ο Τόλης είσαστε ο ισχυρός μαγνήτης που μας τραβάει στη Θεσσαλονίκη:)

Dinos-Art είπε...

Είναι αλήθεια ότι ο πίνακας αυτός με κούρασε πολύ. Για χατήρι της κόρης μου, που τον έχει κρεμασμένο στο σπίτι της.

Τι να κάνουμε, θα περάσει και αυτή η γρίπη. Εμείς ζήσαμε τη δεκαετία του '50 και την Ασιατική, αλλά τότε δεν υπήρχαν τρομολάγνα κανάλια για να σπείρουν πανικό.
Καλημέρα Margo.

IZA είπε...

Ντίνο μου, η γρίπη έχει και τα καλά της. Κλείσαμε για μια βδομάδα και δεν ξέρω με τι να πρωτο- ασχοληθώ από τη λαχτάρα που είχα για δημιουργικό ελεύθερο χρόνο. Για τον πίνακα τώρα. `Εχω μείνει άφωνη από τη λεπτοδουλειά, την υπομονή και τη δεξιοτεχνία. Εγώ είμαι αρκετά τσαπατσούλα και ζηλεύω τύπους σαν εσένα και τον άντρα μου που είναι κι αυτός "ομορφοδούλης"(όπως έλεγε η γιαγιά μου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ασχολείται με την παραδοσιακή καλλιτεχνική βιβλιοδεσία. (Ο άντρας μου βέβαια κι όχι η γιαγιά μου). `Οσο για τη συνάντηση θα γίνει οπωσδήποτε. Θα είναι μαζί μου κι ο άντρας μου, ο Δημήτρης (Radio-Theatre).Τα κορίτσια πιστεύω να τα κρατήσει ο παππούς και η γιαγιά. Εν αναμονή, λοιπόν.

Dinos-Art είπε...

Όπως γράφω και πιο πάνω, με κούρασε αυτό το έργο, αλλά ήταν για χατήρι της μικρής μου κόρης (εκπαιδευτικός, απόφοιτος μουσικού τμήματος ΑΠΘ). Κάθε μικρή ζωγραφιά έχει έναν αριθμό που παραπέμπει σε αντίστοιχο στον χάρτη για εντοπισμό της θέσης κάθε μνημείου στην πόλη.
ΙΖΑ μου, βουρ στη δημιουργία λοιπόν, εφόσον κλείσατε. Περιμένω το αποτέλεσμα με αναρτήσεις στην ιστοσελίδα σου.
Παλαιότερα έδωσα για δέσιμο μερικά βιβλία σε ένα καλλιτέχνη βιβλιοδέτη εδώ. Ακριβός, αλλά άξιζε τον κόπο.
Να ηρεμήσουν τα πράγματα και πιστεύω ότι θα γίνει αυτή η συνάντηση που τόσο όμορφα περιγράφει ο Τόλης.
Καλό βράδυ.

55fm είπε...

Ντίνο μου,γειά στα χεράκια σου,στο μυαλό σου,στο ταλέντο σου!
Εξαιρετική δουλειά!
Η παρέα έχει απογειωθεί δημιουργικά και το καταχαίρομαι!
Όμορφο το ταξίδι του Τόλη!
Ρίχνω μια στροφή αν και ζαλισμένη με το Μητροπάνο!
Άντε να καούν τα κάρβουνα βρε παιδιά!
Να εξαφανιστεί και ο παλιογρίπη,που δεν μας αφήνει να εκδηλωθούμε,όπως θέλουμε!
Φιλιά από μακριά σε όλους!

Dinos-Art είπε...

Ουρανία, για τα καλά λόγια που μου λες, θα παράβλεπα γρίπη και θα σε ασπαζόμουν σταυρωτά, αν κοντά. Προς το παρόν φιλιά στον αέρα.
Ωραίος ο Μητροπάνος.΄Εμαθα ότι ξεπέρασε πρόσφατο πρόβλημα υγείας και ξαναβγαίνει στο πάλκο. Παραδέχομαι τους ανθρώπους που δεν το βάζουν κάτω παρά τα προβλήματα υγείας (μεταμόσχευση νεφρού κλπ.)
Εσύ τρομοκράτησες τη γρίπη;
Καλό βράδυ σε όλη την παρέα.