Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

(2) Η κρίση χτύπησε τα μαγαζιά της νύχτας

7 σχόλια:

55fm είπε...

Μου κάνει και λίγο από παγώνι!!!
Αυτή είναι ματιά, Ντίνο μου!
Πανέμορφο!

Dinos-Art είπε...

Έτσι το είδα κι εγώ Όλγα.

IZA είπε...

Καταπληκτικό! Τι αυτοπειθαρχία! Καμιά τελίτσα δεν ξεφεύγει από τη θέση της. Στραφταλίζουν και σου μεταφέρουν την απατηλή λάμψη του καμπαρέ. Αναρρωτιέμαι πόσο χρόνο σου πήρε να φτιάξεις αυτόν τον πίνακα. Καληνύχτα και καλή εβδομάδα.

Dinos-Art είπε...

Πράγματι Μαρία έχει πολύ δουλειά για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι μια και έξω όπως καταλαβαίνεις. Σχεδίασμα, πρώτα χρώματα και μετά πολλές διαφορετικού χρώματος τελίτσες για να ισορροπήσουν τα πάντα. Ζωγραφιές αυτού του μεγέθους μου παίρνουν γύρω στο μήνα. Ξέρεις κι εσύ καλά ότι, οι τέμπερες, όπως και οι ακουαρέλες, είναι συνήθως μικρού μεγέθους διότι δουλεύονται πάνω στο τραπέζι. Σε αντίθεση με τα λάδια που μπαίνουν σε καβαλέτο και ο ζωγράφος τρέχει άνετα πάνω κάτω. Όταν η τέμπερα είναι μεγάλη, πρέπει να "ξαπλώνεις" πάνω στο τραπέζι για να τη ζωγραφίσεις. Αυτή τη στιγμή έχω ξεκινήσει μία μεγάλη σειρά, γύρω στις 8-10 ζωγραφιές, με γενικό τίτλο "Θέατρο Σκιών", που τη δένω με τη σημερινή οικονομική και πολιτική επικαιρότητα. Η κάθε ζωγραφιά είναι διαστάσεων 48Χ38 εκ.
Με κουράζουν πολύ, αλλά μου αρέσει το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Ίσως αναρτήσω κάτι όταν ολοκληρωθεί η σειρά.
Καληνύχτα και καλή εβδομάδα και σε σένα. Φιλιά από την ανοιξιάτικη πια Θεσσαλονίκη.

IZA είπε...

Ευχαριστώ Ντίνο για τις πληροφορίες που μου δίνεις. Ανυπομονώ να δω τα νέα σου έργα.

MYSTELIOS είπε...

Πολύ όμορφα και τα δύο έργα πραγματικά κοπιαστική δουλειά αλλά αξίζει το αποτέλεσμα , ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και από εμένα !!!

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ ART-TRAVELLER.
Καλημέρα.