Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής "Παραβαρδάρια περιοχή, Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης" στο ΔΙΠΟΛΟ



Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Παραβαρδάρια περιοχή, Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης» εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 στον εκθεσιακό χώρο ΔΙΠΟΛΟ (Δημητρίου Γούναρη 53). Είναι η πέμπτη κατά σειρά με θέμα την αστική τοπιογραφία της Θεσσαλονίκης. Για την ολοκλήρωση της προσπάθειας υπολείπονται άλλες τρεις εκθέσεις που θα περιλαμβάνουν γενικές απόψεις της πόλης, παραδοσιακά και βιομηχανικά κτίσματα, μνημεία, σκηνές με ανθρώπους στην παραλία, διάφορες περιοχές του περιαστικού χώρου.
Στην τωρινή έκθεση που διακρίνεται για την πλούσια και αποτελεσματική εκφραστική ποικιλία, στα υλικά, στη γραφή, στις τεχνοτροπίες και στα θέματα, παρουσιάζονται 29 έργα των ζωγράφων Γ. Αδαμαντίδη, Σ. Ζαχαριάδη, Φ. Ζογλοπίτη, Ν. Θωμαΐδη, Β. Ιωαννίδη, Κ. Κουτρουμπή, Γ. Μαβίδη, Φ. Μάνου, Ντ. Παπασπύρου, Γ. Τσατσάγια. Εικονίζονται περιοχές κοντά στου Φιξ, στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό (Θωμαΐδη, Μαβίδης, Μάνος), μαγαζιά, σπίτια και πολυκατοικίες στις οδούς Σαπφούς, Ταντάλου, Προμηθέως, Γιαννιτσών, Μοναστηρίου (Ζογλοπίτης, Θωμαΐδη, Κουτρουμπής, Τσατσάγιας), πολυκατοικίες και αυτοκίνητα στην παραβαρδάρια περιοχή ( Αδαμαντίδης ), οι παλιοί κινηματογράφοι «Πάνθεον», «Ίλιον» και το άγαλμα του έφιππου βασιλιά Κωνσταντίνου στην πλατεία Βαρδαρίου (Παπασπύρου, Τσατσάγιας), η σχολή «Δημόκριτος» μαζί με άλλα παρακείμενα κτίρια (Ιωαννίδης ), τρένα στο ύψος της γέφυρας Ξηροκρήνης και στον σιδηροδρομικό σταθμό, η είσοδος του σταθμού, αποθήκες και μάντρες κοντά στον σταθμό (Ζαχαριάδης, Ιωαννίδης) και τέλος η εκκλησία των 12 Αποστόλων (Θωμαΐδη).
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 από τις 7μ.μ. ως τις 11μ.μ. και η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 30 Απριλίου 2010. Θα λειτουργεί τα πρωινά:Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 11:30’-2μ.μ. και τα απογεύματα: Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μ.μ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310200880, 6936209052

14 σχόλια:

MYSTELIOS είπε...

Kρίμα που είμαι πολύ μακριά , σας εύχομαι κάθε καλή επιτυχία και ελπίζω να μπορέσουμε να δούμε μερικές φωτογραφίες των έργων αναρτημένες ... Καλό βράδυ.

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ Art-Traveller.
Καλή Κυριακή.

IZA είπε...

Καλημέρα Ντίνο. Μια που δεν μπορούμε εμείς να παρεβρεθούμε στην έκθεση, θα στείλουμε αντιπρόσωπο, το Θεσσαλονικιό φίλο μας, το Γιώργο. Καλή επιτυχία και πολλά φιλιά απ' όλους μας.

Dinos-Art είπε...

Θα χαρώ να τον γνωρίσω Μαρία.
Ευχαριστώ για ευχές.
Φιλιά σε όλους, ζούλιξε λίγο τα χαριτωμένα κοριτσάκια σας, καλή εβδομάδα.

Alexandra Bakonika είπε...

Τις εκθέσεις στο Δίπολο τις παρακολουθώ ανελλιπώς, με μεγάλη χαρά θα παραβρεθώ και σ'αυτήν. Επιπλέον το θέμα μού είναι και ελκυστικό και αγαπητό.Καλή επιτυχία.

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές σου Αλεξάνδρα. Έχουμε καιρό να βρεθούμε. Θα χαρώ πολύ να τα πούμε από κοντά. Καλή εβδομάδα.

55fm είπε...

Nτίνο καλή επιτυχία!
Περιμένω φωτογραφίες!
Πόσο μ΄αρέσει αυτή η εικαστική κίνηση στην πόλη σας!
Φιλάκια
Καλή βδομάδα!

Dinos-Art είπε...

Θεσσαλονίκη είναι αυτή γλυκιά μου Όλγα. Δεν μας τρομάζει και δεν μας σταματάει τίποτα στα εικαστικά. Και γα@@ τα spreads και τους κρυόκ@@ους οικονομοαναλυτές. Ευχαριστώ για ευχές.
Φωτογραφίες ναι, καλά που μου το θύμισες. Θα φωτογραφίσω όλους τους όμορφους και τις όμορφες και θα τις αναρτήσω.
Καλή εβδομάδα.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ Skpoytzako.
Καλή εβδομάδα και σε σένα.

Poet είπε...

Εξαιρετική ιδέα αυτή η σειρά των εκθέσεων. Εύχομαι καλή επιτυχία, σε όλους σας, Ντίνο μου, καλή ολοκλήρωση και μια μεγάλη έκθεση μετά με το σύνολο των πινάκων.

Dinos-Art είπε...

Τόλη μου, πολύ μεγάλη η προσπάθεια του Βασίλη Ιωαννίδη. Το έχει στο πρόγραμμα αυτό που λες και, με συνδρομή των ζωγράφων, παράλληλη έκδοση καταλόγου. Θα δούμε.
Καλό απόγευμα.

55fm είπε...

Nτίνο,χάθηκες...
Πως πήγαν τα εγκαίνια;
Φιλάκια

Dinos-Art είπε...

Καλά πήγαν. Είχε πολύ κόσμο.
Δυστυχώς, λόγω κάποιου προβλήματος, δεν έχω φωτογραφίες.
Καλό απόγευμα-φιλιά.