Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Αισιόδοξα Χριστούγεννα...


...σε όλους τους αγαπητούς φίλους του διαδικτύου.

29 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Που να βρεθει η αισιοδοξια βρε Ντινο μου με τοσα γυρω μας....

IZA είπε...

Τι σύμπτωση, Ντίνο μου. Την ίδια ευχή έκανα κι εγώ στην ανάρτησή. Το υπέροχο ποιήμα του Τόλη, αυτά τα Χριστούγεννα μιλάει ακόμα πιο πολύ στην ψυχή μας. Βλέποντας αυτό φοβερό πίνακα, Ντίνο μου, γεμίζω θλίψη, γιατί βλέπω τα προσωπάκια κάποιων μαθητών μου που οι γονείς τους έχουν μείνει άνεργοι. Μαθημένα αλλιώς τόσα χρόνια δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί οι γονείς τους πια δε χαμογελούν και γιατί ο `Αι- Βασίλης δε θα τους φέρει φέτος τα παιχνίδια που επιθυμούν. Πολλά φιλιά.

ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Η αισιοδοξια εχει σφαλισει το παραθυρο της και ειναι αδυνατο να περασει μια χαραμαδα φωτος απο κει μεσα.Αλλα πρεπει να προσπαθησουμε για λιγη χαρα και ελπιδα γιατι καραδοκει και η καταθλιψη.Τα Χριστουγεννα ειναι μια ευκαιρια που δυστυχως κραταει λιγο.
Καλημερα Ντινο

55fm είπε...

Με Ντίνο στα εικαστικά και Τόλη στα ποιητικά ο κόσμος γίνεται ομορφότερος και η ματιά οδηγείται στο δρόμο της αισιοδοξίας!
Καλημέρα όλη μέρα!

Dinos-Art είπε...

Δύσκολο Ρίκη μου, αλλά τί να κάνουμε, να σταυρώσουμε τα χέρια και να κοιτάμε ανάσκελα; Δεν πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι της καθημερινής μαυρίλας που εκπέμπουν κάθε ώρα και στιγμή όλα τα ΜΜΕ. Αποχή από όλα αυτά και το κεφάλι ψηλά. Εμείς οι παλιοί ζήσαμε πολύ χειρότερες καταστάσεις και επιβιώσαμε. Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Dinos-Art είπε...

Μαρία μου, ναι είναι πολύ δύσκολη η συγκυρία που ζούμε. Ας αισιοδοξούμε ότι θα την ξεπεράσουμε και θα γίνει μάθημα σε όλους μας, ιδιαίτερα στα νέα παιδιά, για να επαναδρομολογήσουμε σωστά τη ζωή μας. Καλημέρα.

Dinos-Art είπε...

Μα αυτό κατά βάθος επιδιώκουν όλοι Γιάννα μου, ντόπιοι και ξένοι, να οδηγήσουν ένα χαρούμενο και έξω καρδιά λαό στην κατάθλιψη για συμφέροντα δικά τους. Δύναμη, προσπάθεια και κυρίως αισιοδοξία λοιπόν. Καλή εβδομάδα.

Dinos-Art είπε...

Αν ανατρέξεις στο παρελθόν Όλγα μου, σε παρόμοιες ή και ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις, η διέξοδος είναι η δημιουργία. Θυμίζω, ο Ρίτσος στα ξερονήσια έγραψε τα υπέροχα λιανοτράγουδα και ζωγράφισε πάνω στην πέτρα. Καλή εβδομάδα, φιλιά.

Ανώνυμος είπε...

ένα παραμύθι για τους απελπισμένους!

εκπληκτικό, μια μουσική καλημέρα! από μένα

vasiliki είπε...

Καλημέρα με πολλά χαμόγελα απο την κατσουφιασμένη Αθήνα.
Μπόρα είναι θα περάσει.Αν χάσουμε την αισιοδοξία μας τότε χάσαμε και τον πόλεμο για ενα καλύτερο αύριο που δεν θα αργήσει να φανεί.
Η τέχνη ας γίνει το όπλο μας απέναντι στην μιζέρια.
Εγω βλέπω το πίνακα και το ποιήμα να να οδηγούν προς την ελπίδα πάντως.
φιλί και καλή εβδομάδα

Dinos-Art είπε...

Μερικές φορές τα παραμύθια γίνονται πραγματικότητα. Ας ελπίσουμε και τώρα. Ευχαριστώ για τη μουσική σου καλημέρα Silena.

Dinos-Art είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου γλυκιά μου Βασιλική. Φιλιά.

nameliart είπε...

Αυτός ο υπέροχος πίνακας μιλάει μόνος του με χίλιες λέξεις! Τι να πει ένα σχόλιο; Αυτή η προσμονή στο βλέμμα του παιδιού… Aς ευχηθούμε και ας ελπίσουμε ότι θα βρει την δικαίωση που του αξίζει! Που του οφείλουμε!!
Συγκινητική η ανάρτησή σου Ντίνο! Να είσαι πάντα καλά - Και εσύ και όλοι όσοι αγαπάς και σ’ αγαπούν!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ πολύ Μελίνα μου.
Να σου εξομολογηθώ, το παιδάκι στη ζωγραφιά είναι ο εγγονός μου.
Καλό βράδυ.

Dinos-Art είπε...

Skpoytzako μου ευχαριστώ πολύ.
Αντεύχομαι.

Phivos Nicolaides είπε...

Συγκρατημένα αισιόδοξα!!

Margo είπε...

Και γιατί να μην είμαστε αισιόδοξοι Ντίνο μου; Ακόμη κι αν τα χάσουμε όλα αυτό που βρίσκεται μέσα μας που μπορεί και ανθίζει με όποιες συνθήκες δεν μπορούν να μας το πάρουν.
Άσε που και τις πιο δύσκολες στιγμές μας είναι καλύτερα να τις περνάμε χαμογελώντας παρά κατσουφιάζοντας.

Καλά Χριστούγεννα σε σένα και την οικογένειά σου!
Πολλά φιλιά

MYSTELIOS είπε...

EΛΠΙΔΑ .... !!!
- ίσος είναι και το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων που οι περισσότεροι το έχουμε ξεχάσει και μακάρι φέτος να μπορέσει να γεννηθεί μαζί με τον Χριστό στην καρδιά κάθε ανθρώπου που την έχει ανάγκη . Πολύ ωραίο και το έργο σου φίλε Ντίνο και απόλυτα ταιριαστοί οι υπέροχοι στίχοι του ποιητή !!! Καλό βράδυ και Καλές Γιορτές σε όλους !!!

Dinos-Art είπε...

Έστω Φοίβο μου.
Καλή γιορτινή εβδομάδα.

Dinos-Art είπε...

Πρώτα θα βγει η ψυχή μας και μετά αυτό που έχουμε μέσα μας και μπορεί να ανθίζει με οποιεσδήποτε αντίξοες συνθήκες. Να περάσετε οικογενειακά όμορφα τις γιορτές.
Πολλά φιλιά κι από εμάς.

Dinos-Art είπε...

Αν χάσουμε την ελπίδα, τίτλοι τέλους. Ναι, ταίριαξε η ζωγραφιά μου με το ωραίο ποίημα του Τόλη.
Αν θέλεις μπορείς να μπαίνεις στην ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα του-ποιητικό ανθολόγιο (http://dreaming-in-the-mist.blogspot.com) για να βλέπεις και άλλα ωραία ποιήματα, που διανθίζονται με δικές μου ζωγραφιές
που και που. Καλές Γιορτές και πάλι φίλε Στέλιο.

Poet είπε...

Έχει πια, κατά κάποιο τρόπο, καθιερωθεί η ζωγραφιά του Ντίνου με το ποίημά μου κάθε Χριστούγεννα. Εγώ είμαι καθυστερημένος (με έχει φάει αυτό το facebook) αλλά έχω εσωτερική (τηλεφωνική) πληροφόρηση για κάθε ωραία πρωτοβουλία του παλιού μου φίλου. Σας ευχαριστώ λοιπόν όλους για τα καλά σας λόγια και για την αισιοδοξία που πηγάζει από βαθιά ανάγκη. Λίγο ακόμη να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα, όπως λέει και ο Γιώργος Σεφέρης.

Καλές γιορτές με υγεία, αγάπη και αγωνιστικότητα, φίλοι μου.

Rena είπε...

Χρόνια Πολλά! Καλά Χριστούγεννα!
Εύχομαι το σπιτικό σου να γεμίσει με ευτυχία,υγεία,αγάπη και τύχη!

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ πολύ Ρένα μου.
Να περάσεις κι εσύ χαρούμενα με κείνους που αγαπάς.

evelina είπε...

Η Γέννησή Του ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή γεμάτη αλήθεια και φως.
Καλές Γιορτές.

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ Εβελίνα.
Καλές Γιορτές και σε σένα.

Areti είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΕΥΤΗΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ πολύ Αρετή.
Πολλές ευχές και σε σένα.