Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Θέατρο Σκιών (Η παράσταση αρχίζει-1)


(Τέμπερα 28Χ38 εκ., 2011, Κωδ. 760)

Αφιερώνεται στην Όλγα (50FM), την πιο παλιά διαδικτυακή μου φίλη.


Φίλοι μου, πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η σειρά "Θέατρο Σκιών", γύρω στις 40 ζωγραφιές, που ξεκίνησε αρχές του προηγούμενου χρόνου. Θα τις αναρτώ σταδιακά, κάθε εβδομάδα, και κάθε ανάρτηση θα την αφιερώνω σε κάποιον από τους διαδικτυακούς φίλους που παρακολουθούν το ιστολόγιό μου. Μαζί με τις ζωγραφιές που έκανα τα προηγούμενα χρόνια με ίδιο θέμα, ο συνολικός αριθμός τους είναι γύρω στις ογδόντα. Δεν ξέρω πότε και αν τελικά εκτεθούν. Προς το παρόν υπάρχει μεγάλη νηνεμία σε όλες τις αίθουσες τέχνης πανελλαδικά. Αλλά τι με νοιάζει, εγώ γουστάρω να προχωρώ και να εκφράζομαι ζωγραφικά, μέσα σ'αυτόν τον καθημερινό κυκεώνα που μας τυλίγει και προσπαθούν να μας εξουθενώσουν όλα τα ΜΜΕ, από τα οποία απέχω συνειδητά.


Αρχίζω τώρα μια νέα σειρά με τίτλο "Τοπιογραφία Θεσσαλονίκης", ζωγραφιές σε μεγάλη, για τα δεδομένα της τέμπερας, διάσταση (50Χ40 εκ.), η οποία θα με απορροφά για πολλές ώρες πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Για τον λόγο αυτό ας με συγχωρήσουν οι διαδικτυακοί μου φίλοι που δεν θα μπορώ να μπαίνω πολύ συχνά στα ωραία και ενδιαφέροντα ιστολόγιά τους, όπως έκαμνα μέχρι τώρα. Ευχαριστώ.

16 σχόλια:

vasiliki είπε...

Καλημέρααααααααα
Ααααααα!!!! κατπληκτικόοοο!!!!
Συγχαρητήρια, σου εύχομαι ολόψυχα να είσαι καλά και να τελειώνεις πάντα όμορφες σειρές που βάζεις στο νού σου.Χαίρομαι αφάνταστα που ολοκλήρωσες αυτή την σειρά!!!!
φιλιά πολλά

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ ιδιαίτερα εσένα Βασιλική μου, γιατί μου πέρασες με το μέηλ ένα σωρό φιγούρες και μπόρεσα να τις αξιοποιήσω. Αρχίζω τώρα τη νέα σειρά, έβαλα προς το παρόν τις σκαλωσιές, σε λίγο θα πέσω με τα μούτρα και θα μου λείψετε που δεν θα έχω πολύ χρόνο να μπαίνω στα ιστολόγιά σας όσο συχνά θέλω.
Καλή εβδομάδα/φιλιά.

nameliart είπε...

Ντίνο, άγια δουλειά κάνεις που:

- «γουστάρεις να προχωράς και να εκφράζεσαι ζωγραφικά»
- «απέχεις συνειδητά από όλα τα ΜΜΕ» (κι’ εγώ επίσης…)
- τιμάς τους φίλους σου με τις υπέροχες αφιερώσεις σου
- αρχίζεις τη νέα σειρά με τίτλο "Τοπιογραφία Θεσσαλονίκης»

Περιμένουμε με χαρά τα αποτελέσματα της νέας σειράς!
Εύχομαι – και είμαι σίγουρη ότι θα την έχεις – καλή επιτυχία!!

Mariela είπε...

Πολύ ΄'ομορφο το έργο σου εδώ!!
περιμένω να δω τα αποτελέσματα της νέας σου σειράς που θα είναι (είμαι σίγουρη) εξαιρετική όπως όλες!!!
Καλή και εμπνευσμένη δουλειά λοιπόν! εδώ θα είμαστε, δεν θα χαθούμε!

MYSTELIOS είπε...

Καλησπέρα Ντίνο μου και καλή σου εβδομάδα , χαίρομαι που κατάφερες να τελειώσεις την υπέροχη σειρά με το Θέατρο Σκιών , μου άρεσε πολύ και το σημερινό έργο σου με τον Καραγκιόζη ζωγράφο !!! είναι πραγματικά καταπληκτικό !!!
Εύχομαι καλή δύναμη για την νέα σειρά που αρχίζεις !!!

ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Ντινο μου καλη επιτυχια στην καινουρια σου προσπαθεια.Ειμαι σιγουρη πως και αυτη η εικαστικη σου εκφραση θα εχει κατι το ξεχωριστο να δωσει σε ολους μας.
Περιμενουμε να σε θαυμασουμε.
Τα φιλια μου.

Margo είπε...

Υπέροχος Ντίνο μου και ευφυέστατος!!!
Πόσες λεπτομέρειες, η κάθε εικόνα και ένα μήνυμα. Η τρίτη μάλιστα πολύ δραματική με την έννοια που η αρχαία τραγωδία της δίνει.

Καλά κάνεις μαι απέχεις καλά κάνεις και ζωγραφίζεις. Να σαι καλά και να δημιουργείς!
Σε φιλώ

55fm είπε...

Φιλαράκι μου αγαπημένο,κατάφερες να με συγκινήσεις!
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια,αλλά να ,κάτι δυνατότερο ένιωσα σήμερα!Ολοκλήρωσες την καταπληκτική σειρά σου,που έτσι κι αλλιώς το θέμα της μας χάρισε πανέμορφες στιγμές στα παιδικά μας χρόνια και συνεχίζει να μας μαγεύει!
Ξέρεις Ντίνο μου,έχεις μια πολύ ιδαίτερη χημεία με το κάθε θέμα που αποτυπώνεις στα έργα σου!Τη δημιουργείς εσύ με την αγάπη σου και την αφοσίωσή σου σε αυτό που δημιουργείς!Δεν μπορώ ίσως να στο εξηγήσω με λόγια,αλλά βρε φιλαράκι,εικαστικά με "εξουσιάζεις"!Στέκομαι στις ντελικάτες κουκιδίτσες σου και αναπνέω με τα δέντρα σου,χαμογελώ με τα λουλούδια σου,περπατώ στην πόλη σου,γίνομαι φίλη με τα κορίτσια σου, χαιδεύω τις γατούλες σου, δακρύζω με τον καραγκιόζη σου!
Καμαρώνω και λίγο λόγω φιλικής παλαιότητας, σε παίρνω μια σφιχτή αγκαλιά και σου εύχομαι, να είσαι πολύ,πολύ καλά και να συνεχίζεις να μας ταξιδεύεις σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο των έργων σου!
Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου,για την αφιέρωσή σου!Είναι μεγάλη τιμή για μένα!Τρέχω να το κρεμάσω στο μπλογκοτοιχάκι μου!
Φυσικά δεν το συζητάω να μην εκθέσεις κάποια στιγμή αυτή την τέλεια σειρά!
Πρέπει να σκεφτούμε,πρέπει να παρουσιαστεί και στην Αθήνα!Το έχουμε ανάγκη!
Σε γλυκοφιλώ!Καλή αρχή στα τοπία της πόλης σου!
Καλημέρααααααααααααααααα!!!

IZA είπε...

Ντίνο μου αυτά είναι τα καλά του διαδικτύου. Χάρη σ' αυτό σε γνωρίσαμε κι απολαμβάνουμε τα υπέροχα έργα σου, χωρίς να έχουμε ανάγκη το πότε θα γίνει η έκθεση. Δικαιολογημένη η χαρά της `Ολγας μας, είναι μεγάλη τιμή να της αφιερώνεται ένα τέτοιο έργο. Να είσαι γερός και δυνατός Ντίνο μου να μας χαρίσεις πολλές ακόμα τέτοιες ωραίες θεματικές σειρές. Φιλιά.

Phivos Nicolaides είπε...

Καλές επιτυχίες από καρδιάς!

Dinos-Art είπε...

Φίλοι μου,
Χαίρομαι πολύ και συγκινούμαι που εκτιμάτε ό,τι κάνω. Αυτό με ενθαρρύνει αφάνταστα να προχωρώ. Σας ευχαριστώ όλους, σας αγκαλιάζω και σας φιλώ.
Καλό Σαββατοκύριακο.

Dinos-Art είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
55fm είπε...

Καλή και δημιουργική βδομάδα Ντίνο μου!

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ Όλγα μου.
Είμαι στο φουλ με τη νέα σειρά που ξεκίνησα, περίπου στη μέση της πρώτης ζωγραφιάς (40Χ50 εκ.), και έχω βάλει τις σκαλωσιές για τη δεύτερη.
Την Τρίτη πιστεύω να κάνω μια νέα ενδιαφέρουσα ανάρτηση και μια βόλτα στις ιστοσελίδες των φίλων.
Πολλά φιλιά για μια καλή εβδομάδα.

Rena είπε...

Tέλεια δημιουργία!
Καλή έμπνευση σου εύχομαι, που σίγουρα την έχεις, για τα επόμενα έργα σου!

Poet είπε...

Μπράβο, Ντίνο μου. Χαίρομαι την έμπνευσή σου και θαυμάζω την εργατικότητά σου, παράδειγμα για όλους μας. Καλή συνέχεια.