Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Κάποτε ήταν γιορτή. Tώρα;

Ως πότε κάθε Σεπτέμβρη θα ρημάζουν την αγαπημένη μας πόλη;

8 σχόλια:

MYSTELIOS είπε...

Είναι πράγματι πολύ λυπηρό φίλε Ντίνο , αν και ποτέ δεν έχω παραστεί στο μεγάλο γεγονός της Θεσσαλονίκης μπορώ να φανταστώ την αλλοίωση που επέφεραν οι μοντέρνοι καιροί μας !!! Η αλλαγή είναι εμφανής και μέσα από τους υπέροχους πίνακες σου !!!

Margo είπε...

Κάποτε πολλά ήταν αλλιώς Ντίνο μου όλα ξέφτισαν και το αλαλούμ καλά κρατεί.. δυστυχώς.

Καλή βδομάδα να έχουμε

Dinos-Art είπε...

Δεν είναι οι "μοντέρνοι καιροί" φίλε Στέλιο που έφεραν την αλλοίωση, αλλά η κακοδαιμονία του νεο-Έλληνα που θέλει τα πάντα, έστω και με δανεικά. Αν δεν τα βρει, τα σπάει και τα ρημάζει όλα. Έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και ζούμε καθημερινά την κόλαση που δημιουργούν όλοι οι αγανακτησμένοι, εκείνοι που έχουν και δεν θέλουν να πληρώσουν, αλλά κι εκείνοι που δεν έχουν και, δικαίως, δεν μπορούν να πληρώσουν.
Γαία πυρί μειχθήτω επομένως;
Τα μάρμαρα που φαίνονται στη δεύτερη ζωγραφιά ξηλώθηκαν χθες απόγευμα από αγανακτισμένους όλων των κατηγοριών για να γίνουν όπλα κατά των αστυνομικών, νέων παιδιών, που για μισθούς 700-800 ευρώ παίζουν κάθε μέρα κορώνα γράμματα τη ζωή τους.
Άφησε χθες ελπίδα με δηλώσεις του ο παιδικός μου φίλος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, γέννημα-θρέμα αυτής της πόλης, ότι θα προσπαθήσει να σταματήσει το κακό που γίνεται κάθε χρόνο στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ώστε να ξαναγίνει γιορτή για την πόλη. Καλή εβδομάδα.

Dinos-Art είπε...

Μαρία μου συμφωνώ, αλλά που θα πάει αυτό το κακό; Ήρθαν χθες οι πολιτικοί και μας είπαν πάλι αυτά που κάθε ώρα και στιγμή μας πιπιλίζουν μεγαλόστομα όλα τα ΜΜΕ. Ήρθαν και οι αγανακτισμένοι διαφόρων κατηγοριών και ρήμαξαν. Και τι έγινε; Kι εγώ είμαι αγανακτισμένος χαμηλο-συνταξιούχος, αλλά δεν βγαίνω να σπάσω να διαλύσω για να βγάλω το άχτι μου. Δυστυχώς σ'αυτόν το τόπο δεν υπάρχει μυαλό. Ίσως μια χρεοκοπία συνεφέρει τους πάντες. Την απεύχομαι βέβαια, γιατί εμείς οι κατοχικοί ζήσαμε την ένδεια στο πετσί μας και ξέρουμε τι θα πει να μην έχεις να φας, ούτε στα σκουπίδια βρίσκαμε κάτι. Καλή εβδομάδα. Φιλιά.

ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Καλησπερα Ντινο
καταλαβαινω την αγανακτηση σου.Κανεις πιστευω δεν ειναι ευχαριστημενος με την εικονα που παρουσιαζει η πολη μετα την δραση των γνωστων στοιχειων που το μοναδικο τους επιτευγμα ειναι αυτο.Να καταστρεψουν περιουσιες και να βεβηλωσουν τον χωρο που εχουμε δικαιωμα ολοι να απολαυσουμε.
Οι μερες της γιορτης εχουν περασει δυστυχως γιατι μας εκλεψαν τη χαρα και εχουμε σκυψει ολοι το κεφαλι περιμενοντας τα χειροτερα.
Μακαρι αυτη η πολη του βορρα που εχει γινει λικνο αγωνων και αγωνιστων, να συνεισφερει και παλι στην αναγεννηση μας.

Dinos-Art είπε...

Γιάννα μου είμαι πολύ θυμωμένος κι εγώ, αλλά δεν βγαίνω έξω να ρημάξω και να σπάσω. Σίγουρα ένα που θέλει σπάσιμο είναι το ξερό μας κεφάλι. Για χρόνια ανεχόμασταν καταστάσεις συντεχνιών και ευνοημένων, που πριν έρθουν στην επιφάνεια "δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους", όπως παραδέχτηκε παλιότερα κάποιος πολιτικός, αν βέβαια είχαν θυρωρό, γιατί σίγουρα έμεναν σε τρώγλη, που με τις δεξιο-σοσιαλιστικο-αριστερές πλαγιοκοπήσεις τους την μετέτρεψαν σε παλάτι. Καλή εβδομάδα.

erifili είπε...

Δυστυχώς Ντίνο μου τα πάντα θυσιάζονται στο όνομα της εξέλιξης.Κάποτε όλα ήταν γιορτή.Τώρα είναι ΦΡΙΚΗ!!!!!!Σήμερα αντί να φροντίσουμε να επιδείξουμε και να συνεχίσουμε όσα μας κληροδότησαν οι παλαιότεροι, τα καταστρέφουμε, και το κακό είναι ότι δίνουμε το παράδειγμα και στα παιδιά μας, να μην εκτιμούν και να μην σέβονται τίποτα, πέρα από το χρήμα.

Dinos-Art είπε...

Erifili μου, δυστυχώς μεγάλο μέρος της ευθύνης του ξεχειλώματος των παιδιών έχουν οι γονείς.
Δηλαδή πρέπει να ξαναζήσουν οι νεώτεροι γονείς τις δύσκολες μέρες που περάσαμε εμείς οι παλιοί για να ταρακουνηθούν; To απεύχομαι αλλά φοβάμαι, όπως λέει και ο Μανόλης Αναγνωστάκης στο ομότιτλο ποίημά του. Καλό φθινόπωρο.