Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Από τον ελαιώνα του μπαλκονιού μου

Θά'χουμε καλή σοδειά φέτος.

16 σχόλια:

MYSTELIOS είπε...

Καλησπέρα φίλε Ντίνο , σίγουρα ο καρπός του ευλογημένου δέντρου που διακρίνεται στην φωτογραφία υπόσχεται μια πολύ καλή σοδειά φέτος και μάλιστα σε μπαλκόνι !!!
Σαν πρώτος επισκέπτης δικαιούμαι λίγο από το πρωτό-λαδο σου !!!
Καλή σοδειά λοιπόν και καλό Χειμώνα !!!

Evie είπε...

Υπέροχη η φωτογραφία σου Ντίνο!!!!

Μέτρησα και τους καρπούς για μια δίκαια διανομή του λαδιού, γιατί βλέπω πόλεμο γι αυτό!!

Να ρθω να το πάρω Ντίνο μου η θα μου το στείλεις??

Καλή Κυριακή και νέα εβδομάδα!

nameliart είπε...

Πολύ όμορφος ο ελαιώνας σου Ντίνο! Χαίρομαι να βλέπω μπαλκόνια-περιβόλια! Ποτέ δεν κατάλαβα πώς μπορούν σε κάποια σπίτια να κρατούν τα μπαλκόνια τους γυμνά. Μου μοιάζουν σαν ακατοίκητα..
Κι εγώ έχω ελιές στο μπαλκόνι μου, μαζί με μιά ροδιά και ένα κουμ-κουάτ (για γλυκό κουταλιού) και όλα αυτά ανάμεσα σε διάφορες άλλες πρασινάδες. Είναι μεγάλη ανάσα ζωής και ομορφιάς μέσα στη πόλη.

Να περιμένουμε να το δούμε και ζωγραφισμένο; Θα είναι πολύ ωραίος πίνακας!!

Καλή Κυριακή!

~reflection~ είπε...

θα προτιμούσα να .... ήταν αμπέλι....

κα να μας μοίραζες Χύμα Ημίγλυκο!!!

Αφιέρωση:

http://www.youtube.com/watch?v=zXt56MB-3vc



Φιλάκι..... κρασοΣΤΑΓΟΝΑ ΠΑΝΤΑ καλής σοδειάς!!!

;-)))))))))

Margo είπε...

Ο ελαιώνας του μπαλκονιού;;;;;;
Φαντάζομαι πώς θα ήταν αν είχατε κήπο:-)

Καλό σημάδι η καλή σοδειά Ντίνο μου..
Καλά να είσαστε!!!

Φιλιά πολλά

Rena είπε...

Παρ' όλο που είναι σε μπαλκόνι έχει μπόλικη σοδειά, όταν φροντίζεις με αγάπη κάτι πάντα αποδίδει καρπούς!!!

55fm είπε...

Τέλεια εικόνα!Φίλε μου, φιλιά πολλά!

Dinos-Art είπε...

Στέλιο μου πολύ ευχαρίστως για το πρωτό-λαδο, αλλά δεν φτάνουν οι ελιές για λάδι. Τις κάνω σχιστές και τις τοποθετώ μέσα σε γυάλινα βάζα με νερό μέχρι να γλυκάνουν και μετά στη σαλαμούρα. Ένα από τα βάζα αυτά στη διάθεσή σου, όπως κάνω και για άλλους φίλους. Βέβαια η παραγωγή του μπαλκονιού είναι μικρή και γιαυτό συμπληρώνω την ποσότητα και με άλλες που μου φέρνει ένας καλός φίλος από τη Χαλκιδική. Καλή εβδομάδα.

Dinos-Art είπε...

Εύη μου, όπως πιο πάνω λέω και στον Στέλιο, η ποσότητα είναι μικρή για λάδι. Όμως αρκετή για σχιστές ελιές μέσα σε γυάλινα βάζα. Κρατώ ένα και για σένα με χαρά. Καλή εβδομάδα.

Dinos-Art είπε...

Μελίνα μου, στο εικοσιπέντε τετραγωνικών μπαλκόνι μου ανάμεσα σε λουλούδια και πρασινάδες ευδοκιμούν: Τέσσερις δίμετρες ελιές, δύο δίμετρες νεραντζιές, μια ερικιά, μια δίμετρη πασχαλιά, πολλές τριανταφυλλιές, τρία γιασεμιά κίτρινα και άσπρα, γεράνια και άλλα πολλά καλωπιστικά. Πριν τρία χρόνια φύτρωσαν, από κουκούτσια που είχα παραχώσει, και δύο ροδακινιές. Την μία πήρε η μικρή μου κόρη και την άλλη ο εγγονός μου. Και οι δύο φέτος κάρπισαν. Ξέρεις, το μπαλκόνι μου είναι στον πέμπτο όροφο, αλλά οι ρίζες των δέντρων μας πάνω πολύ πίσω, πολύ κάτω για να είμαι ακριβής, στο ισόγειο, όπου πριν δοθεί αντιπαροχή το παλιό μας σπιτάκι είχαμε μεγάλη αυλή με πάρα πολλά δέντρα, λαχανικά και λουλούδια. Καταβολές παιδικές.
Έχω ζωγραφίσει λιόδεντρα, αν ανατρέξεις σε παλαιότερες αναρτήσεις μου, ίσως βρεις μερικές.
Καλή εβδομάδα.

Dinos-Art είπε...

Κάκια μου και για σένα ένα βαζάκι με σχιστές ελιές. Μην το γελάς, όταν ζούσε η πεθερά μου είχε στο μπαλκόνι της τρεις κληματαριές που έκαναν κανονική παραγωγή. Για κρασί δεν το επιχειρήσαμε. Πάντως εμένα μου αρέσει το μπρούσκο. Στην υγειά σου και καλή εβδομάδα.

Dinos-Art είπε...

Μαρία μου, για κήπο τα λέω πιο πάνω στην Μελίνα. Από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα. Το χαιρόμαστε το μπαλκονάκι μας όλες τις εποχές. Φιλί καλής εβδομάδας.

Dinos-Art είπε...

Ρένα μου, τα φυτά, όπου και νά'ναι θέλουν λίγη φροντίδα και πολύ αγάπη. Καλή εβδομάδα και σε σένα με πολύ αγάπη.

Dinos-Art είπε...

Γλυκιά μου Όλγα σε χάσαμε. Πολλά φιλιά και σε σένα.

eleni είπε...

Αρκετές ελίτσες έχει,αν και μεγαλώνει σε μπαλκόνι-η φωτογραφία τέλεια!

Ευχαριστώ πολύ για την παρακολούθηση του blog μου.
Καλό βράδυ!

Dinos-Art είπε...

Λίγη φροντίδα και πολύ αγάπη Ελένη μου. Δεν θέλουν τίποτα περισσότερο τα δέντρα και φυτά όπου και αν μεγαλώνουν. Καλωσόρισες και ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Αν και δεν είμαι πολύ κολλημένος στο internet λόγω συνεχούς δημιουργίας στη ζωγραφική, θα παρακολουθώ και το δικό σου όποτε μπορώ. Καλό απόγευμα.