Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

"Ομπρός οι δημιουργοί..." (Άγγελος Σικελιανός), "...Λίγο ακόμα να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα..." (Γιώργος Σεφέρης). "ΚΑΛΗ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ"

(Ντίνου Παπασπύρου: Τέμπερα, 28Χ38 εκ., 2012)



(Κατασκευή Παναγιωτάκη. (Γύψος & χρώματα, 2012)

16 σχόλια:

nameliart είπε...

Ντίνο μεταδίδουν χαρά τα έργα σου! Πολύ σπουδαίο αυτό!
Καλή καθαρή Δευτέρα!

eleni είπε...

Θέλεις να πετάξεις εκεί ψηλά μαζί με τους μοναδικούς χαρταετούς σου!
Δεν ξέρω ποιος είναι ο δημιουργός του δεύτερου έργου,μα είναι πολύ όμορφοι!
Καλό τριήμερο!

nameliart είπε...

Ντίνο μεγάλη μου παράλειψη!
Μόλις τώρα πρόσεξα ότι το δεύτερο έργο είναι του ταλαντούχου εγγονού που ακολουθεί επάξια τα βήματα του παππού! Συγχαρητήρια και στους 2!!!

MYSTELIOS είπε...

Καταπληκτικά και πολύ επίκαιρα και τα δύο έργα σας , συγχαρητήρια και στον παππού και στον εγγονό !!!
Πολλές ευχές για ένα όμορφο και εορταστικό τριήμερο !!!

Dinos-Art είπε...

Ναι, Μελίνα μου, βγάζουν τη χαρά που μας έχει λείψει τα τελευταία χρόνια. Το έχω ξαναπεί, η τέχνη ποτέ δεν απογοητεύει. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο εγγονός μου μέσα στον μεγάλο φόρτο των μαθημάτων του καταπιάνεται καθημερινά με αυτήν, από μόνος του χωρίς καμιά υπόδειξη από κανέναν. Καλό σου βράδυ. Φιλιά.

Dinos-Art είπε...

Ελένη μου, το να φτάσεις ψηλά είναι σχετικό. Σημασία έχει τι μέσα χρησιμοποίησες για να φτάσεις ψηλά. Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Όπως θα διάβασες πιο πάνω, το δεύτερο έργο είναι του 14χρονου εγγονού μου. Καλό σου βράδυ.

Dinos-Art είπε...

Στέλιο μου, όπως θα έχεις διαπιστώσει, πολύ συχνά ακολουθώ ζωγραφικά την επικαιρότητα. Το ίδιο και ο εγγονός μου. Είμαι πνιγμένος με τη ζωγραφική, έχω σε μόνιμη εξέλιξη επτά με οκτώ έργα, που σύντομα θα αναρτήσω, γιαυτό και δεν έχω χρόνο να μπαίνω στα blogs των αγαπητών φίλων. Μόλις, για κάποια στιγμή, καταλαγιάσει η ζωγραφική τρέλα, θα επανέλθω δριμύτερος. Καλό τριήμερο και σε σένα.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

πολυ ομορφοι!!!!!
Περασα να ευχηθω να περασεις καλες αποκριες και καλη καθαρα δευτερα με υγεια και καλη παρεα!!

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ, να περάσεις κι εσύ καλά Skpoytzako!

IZA είπε...

Καλή Καθαρή Δευτέρα και Καλή Σαρακοστή Ντίνο μου. Να πετάτε πάντα σε ξάστερο ουρανό παππούς κι εγγονός σαν τους χαρταετούς σας στις υπέροχες δημιουργίες σας.

Dinos-Art είπε...

Μαρία μου, μέσα στη γενική μαυρίλα η τέχνη είναι ελπίδα, ιδιαίτερα όταν ασχολούνται με αυτήν τα νέα παιδιά. Καλή Καθαρή Δευτέρα και Σαρακοστή και σε σας. Πολλά φιλιά σε όλους σας.

ΓΙΑΝΝΑ είπε...

θέλω να απλώσω το χέρι μου να κλέψω τους υπέροχους χαρταετούς σας.
Καλή Καθαρή Δευτέρα και του χρόνου με υγεία.

Dinos-Art είπε...

Μικρός, όταν πετούσα χαρταετό, ήθελα να πάω κι εγώ ψηλά μαζί του. Επειδή δεν το μπορούσα, άνοιγα μια τρύπα σε ένα χαρτονάκι, έκαμνα μια σχισμή και το περνούσα στον σπάγκο. Με τον αέρα το χαρτονάκι έφτανε ψηλά στον χαρταετό. Όμως τότε του χάλαγε τα ζύγια και ο χαρταετός άρχιζε τις τούμπες. Βλέπεις δεν είναι τόσο θετικό να είσαι πολύ ψηλά (εκτός από την τέχνη βέβαια, κι εκεί όπως προσωπικά το αισθάνεσαι) γιατί όσο πιο ψηλά, τόσο πιο άσχημο το πέσιμο. Διάβαζα πριν λίγο για το πρόσφατο "πέσιμο" ενός μεγολοεκδότη πολλών περιοδικών που επιβεβαιώνει αυτό που λέω. Καλή Σαρακοστή Γιάννα μου.

HARLEQUIN είπε...

Have a great start to the month!

Dinos-Art είπε...

Same to you dear Harlequin!!!

Poet είπε...

Ντίνο μου, πολύ μ' αρέσουν οι χαρταετοί σου. Και του Παναγιωτάκη.