Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Δημοσίευμα "Καθημερινής" 30.06.2012, σ. 2, της Ελένης Μπίστικα

17 σχόλια:

mirsini's creations είπε...

Τα θερμά συγχαρητήριά μου Ντίνο !!!! Έυχομαι να σου κάνουν κι άλλα αφιερώματα γιατί είσαι αξιόλογος και πολύ ταλαντούχος !!! Τα έργα σου που δέν έχω σχολιάσει τόσο καιρό είναι όλα υπέροχα !!!!
Να είσαι καλάαα !!! Καλό σ/κ....φιλιά !!
:ο))

Marty είπε...

even if I don't understand, I come and see what's new on your blog !
wish you a wonderful weekend Dino

MYSTELIOS είπε...

Συγχαρητήρια φίλε Ντίνο , η εικαστική αλλά και η συγγραφική σου προσφορά είναι σίγουρα ανεκτίμητη για την ιστορία της αγαπημένης πόλη σου !!!
Έψαξα πολύ αλλά δεν μπόρεσα να βρω τα βιβλία σου στην Κύπρο , ελπίζω να τα βρω στην Αθήνα !!!
Καλή Κυριακή !!!

xristin είπε...

Δεν εκπλήσσονται ευχάριστα μόνο οι Θεσσαλονικείς,αλλά και η xristin (σιγά το πράγμα θα μου πεις).
Διάβασα το κομμάτι του διηγήματος που παραθέτει η Καθημερινή,και πραγματικά μου άρεσε πάρα πολύ. Καθίσαμε με την κολόνα του σπιτιού μπροστά από την οθόνη και το διαβάσαμε δύο φορές,καθότι ιδιαίτερα στην κολόνα του σπιτιού μου έφερε αναμνήσεις από δικά τους Αθηναϊκά ρέματα και την παράλληλη πορεία τους με όλα τα ρέματα των αστικών περιοχών.
Όλοι στην Ελλάδα γίνανε μάρτυρες τις μπαζοπολιτικής της πολιτείας,όλοι έχουν να καταθέσουν μαρτυρίες και μνήμες των ανέμελων παιδικών τους χρόνων που είταν συνυφασμένες με ρέματα και πολύ παιχνίδι,λίγοι όμως καταφέρνουν να το μεταφέρουν μα απλό και συγκινητικό τρόπο σε χαρτί.
Να είσαι καλά και να γράφεις.
Α,και να ζωγραφίζεις. Μήν ξεχνιόμαστε!
Εμείς αν το βρούμε το βιβλιαράκι θα το διαβάσουμε οπωσδήποτε.

Paraskevi Lamprini M. είπε...

ωραίο πράγμα η δημοσιότητα αγαπητέ....
Μπορείς έτσι να γίνεις και ευρύτερα γνωστός... για να εκτιμήσουν και άλλοι αυτό που εκτιμάμε εδώ... το ταλέντο σου!!!....

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ Mirsini. Καλό μήνα.

Dinos-Art είπε...

Dear Marty thanks for visiting my blog, although you don't understand. What you see is a presentation of my book "O Lakkos" ("The Pit"), my home area until 1972. It is still my home area, but the pit does not exist anymore, as it was covered and closed on 1972 and a new road was created on it, named Kaftanzoglou street, where I live. You can see on the photo the street Kaftanzoglou and on my painting of the front page of my book the pit (since 1972). The buildings at left, shown both on the photo and the painting, still exist.
"Kathimerini", which published the article, is one of the top Greek newspapers, and Eleni Bistika, who signed it, is one of the top Greek journalists.
Wish you to have a nice month.

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ Στέλιο μου. Τον "Λάκκο" σίγουρα θα τον βρεις στα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ, τα οποία θα έχουν κάποιον ανταποκριτή στην Κύπρο. Το δεύτερο "Λάμψεις και σκιές μνήμης" είναι εκτός εμπορίου. Μπορώ όμως να σου το ταχυδρομήσω αν μου δώσεις με μέηλ πλήρη διεύθυνσή σου. Καλό μήνα να έχουμε.

Dinos-Art είπε...

Χαίρομαι που σας άρεσαν τα αποσπάσματα που διαβάσατε xristin.
Θα έλεγα ότι τα γραπτά μου είναι συμπλήρωμα της ζωγραφικής μου, προσωπικά βιώματα και αυτά.

"Μακριά απ' τα μεγάλα γενικά θέματα, σκύψετε σε κείνα που σας προσφέρει η καθημερινότητα. Ιστορήστε τις θλίψεις και τους πόνους σας, τους φευγαλέους στοχασμούς σας, την πίστη σας σε κάποιαν ομορφιά - ιστορήστε τα όλα τούτα με βαθιά, γαλήνια, ταπεινή ειλικρίνεια, και μεταχειριστείτε, για να εκφραστείτε, τα πράματα που σας περιτρυγυρίζουν, τις εικόνες των ονείρων σας και τις πηγές των αναμνήσεών σας."
(Rainer Maria Rilke, από το βιβλίο "Γράμματα σ'ενα νέο ποιητή")

Δυστυχώς από τον "Λάκκο" έχω μόνο δύο αντίτυπα στο αρχείο μου. Από το 2000 που εκδόθηκε έχω χαρίσει σε φίλους πάνω από 500 αντίτυπα, τη μόνη αντιπαροχή που μου έκανε ο εκδότης. Σίγουρα όμως θα το βρεις στα βιβλιοπωλεία Ιανός.
Αν μου δώσεις με μέηλ την πλήρη διεύθυνσή σου, μπορώ να σου ταχυδρομήσω το δεύτερο βιβλίο μου "Λάμψεις και σκιές μνήμης", που εκδόθηκε εκτός εμπορίου.
Φιλιά και καλό μήνα.

Dinos-Art είπε...

Ναι, καλή η δημοσιότητα Παρασκευή μου αρκεί να έρχεται από μόνη της.

"Καλλιτέχνης θα πει: να μη μετράς, να μη λογαριάζεις, να ψηλώνεις όπως το δέντρο, που δεν βιάζει το χυμό του, που αδείλιαστο αψηφάει τις ανοιξιάτικες μπόρες, χωρίς να φοβάται μη δεν έρθει το καλοκαίρι..." (Rilke).

Καλό μήνα.

MYSTELIOS είπε...

Ευχαριστώ πολύ Ντίνο θα ψάξω τώρα καλύτερα δεν θέλω να σε βάζω σε κόπους , άλωστε έρχομαι πολύ τακτικά στην Ελλάδα και είμαι σίγουρος ότι θα το βρω !!!
Καλή εβδομάδα και καλό μήνα να έχεις !!!

Unknown είπε...

γειά σου Ντίνο!!!!Συγχαρητήρια για το αφιέρωμα,το αξίζεις έτσι κι αλλιώς-))))Πάντα τέτοια!!!!
καλό βράδυ να έχεις

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ πολύ Χρυσούλα μου. Καλημέρα.

nameliart είπε...

Ντίνο μου πολύ τα χαίρομαι αυτά τα δημοσιεύματα! χίλια μπράβο κι ακόμη περισσότερα. Τα αξίζεις όλα1
Να είσαι καλά!

magda είπε...

Υπερηφάνεια νοιώθω, γιατί είσαι σπουδαίος καλλιτέχνης και αναγνωρισμένος!!!
Σε συγχαίρω ολόθερμα και σε καμαρώνω!
Σου εύχομαι ένα θαυμάσιο καλοκαίρι!

Dinos-Art είπε...

Το ξέρω Μελίνα μου, είναι μια χαρά τόσο για μένα αλλά, κυρίως, όσο και για τους καλούς φίλους. Καλό Σαββατοκύριακο. Σε φιλώ.

Dinos-Art είπε...

Μάγδα μου, σε ευχαριστώ.
Εκείνο όμως που με ικανοποιεί περισσότερο και μου δίνει χαρά μεγάλη είναι η αγάπη των καλών φίλων. Να περάσεις κι εσύ ένα όμορφο καλοκαίρι.