Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Οι μη βλαβερές συνέπειες του καπνού










Όλα έργα του 2013, μεικτής τεχνικής (τέμπερα + άδεια πακέτα τσιγάρων), διαστάσεων 24Χ19 εκ. τα επτά πρώτα και 37Χ17 εκ. τα τρία τελευταία.

17 σχόλια:

Margo είπε...

Ωωωω τι κομψότης!!!!
Έδεσαν υπέροχα ε την ιδιαίτερη τεχνική σου ακόμη και οι διαφημίσεις από τα τσιγάρα. Είσαι απίστευτος!

Τώρα είδα και το προηγούμενο έργο με τις εικόνες από το παλιό σινεμά. Υπέροχο με το αγαπημένο άρωμα εκείνων των ταινιών.

Καλό τριήμερο Ντίνο μου και καλή Σαρακοστή!

ΦΛΩΡΑ είπε...

Χαρακτηριστική η δουλειά σου, και οι πίνακες γέμισαν από κομψότητα και φινέτσα... Όμως έχω μια απορία...
Το κάπνισμα γιατί προβάλεται μέσω γυναικείων πλατών και οπισθίων και όχι μέσω μπούστου;

ΦΛΩΡΑ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Dinos-Art είπε...

Μαρία μου, εδώ και δυο μήνες περίπου έχω σταματήσει το κάπνισμα, όχι τόσο για λόγους υγείας (η όποια ζημιά έχει γίνει εδώ και τόσα χρόνια) αλλά για οικονιμικούς λόγους. Συγκεκριμένα, αθροίζοντας τις αποδείξεις τις περσινές για την εφορία είδα ότι ξόδεψα δύο χιλιάδες ευρώ για τσιγάρα την περασμένη χρονιά. Με το κόψιμο προσπαθώ εν μέρει να ρεφάρω από την μείωση κατά 50% που έκαναν στη σύνταξή μου. Όχι ότι ξέχασα το τσιγάρο. Οι ψυχολόγοι λένε ότι η θεραπεία, για ψυχολογικά προβλήματα, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Δηλαδή, να μην ξεχνάς το πρόβλημά σου αλλά να ζεις με αυτό. Έτσι λοιπόν κι εγώ ψάχνοντας στα συρτάρια μου βρήκα μερικά συλλεκτικά πακέτα από τη συγκεκριμένη μάρκα τσιγάρου που κάπνιζα και είχα κρατήσει, και είπα ας βγει και κάτι καλό από αυτήν την συνήθεια των τόσων χρόνων. Εξορκίζοντας λοιπόν το κόψιμο μου μπήκε και έκανα αυτές τις ζωγραφιές. Ωραίες πάντως οι εικονιζόμενες κυρίες, έτσι;
Για την προηγούμενη ανάρτηση: Το άρωμα εκείνων των ταινιών υπάρχει σε μια εποχή όμως, τη σημερινή, παντελώς δίχως άλλο άρωμα.
Να περάσετε καλό τριήμερο στο όμορφο νησί. Άκουγα προχτές σε ένα ντοκυμαντέρ ότι οι τιμές ακινήτων εκεί έχουν πέσει τρομακτικά. Σκεπτόμαστε, τώρα που είναι ευκαιρία, να έρθουμε και να αρπάξουμε καμιά δυο τρεις βίλες, έτσι για να μας βρίσκονται χα, χα, χα...Πολλά φιλιά νυχτερινά.

Dinos-Art είπε...

Flora μου, σωστή η παρατήρησή σου.
Γούστα και γούστα είναι αυτά, γιατί οι θιασώτες του μπούστου να μένουν παραπονεμένοι;
Τελικά όλα αυτά τελείωσαν, απαγορεύτηκε αυτός ο τρόπος διαφήμισης του τσιγάρου (είτε από πίσω, είτε από μπρος) και, όπως διάβαζα πρόσφατα, τα πακέτα στο μέλλον θα αναφέρουν μόνο τη φίρμα και πολυχρωμία δεν θα υπάρχει.
Καλό τριήμερο σου εύχομαι.

MYSTELIOS είπε...

Πραγματικά πολύ όμορφα έργα τέχνης και το εκπληκτικό πάνω σε άδεια κουτιά τσιγάρων με έμπνευση και πάλι την γυναίκα !!!
Μπράβο φίλε Ντίνο, καλό τιήμερο και καλή σαρακοστή !!!

Dinos-Art είπε...

Στέλιο μου, τα πάντα μπορεί να γίνουν τέχνη. Καλή Σαρακοστή και σε σένα.

vasiliki είπε...

Πρωτοτυπείς και μου αρέσει!!!!!!
Καλή σαρακοστή
Φιλί

xristin είπε...

Μπορεί ο Serge Gainsbourg να έλεγε ότι"αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε μια τελευταία γυναίκα και σ’ένα τελευταίο τσιγάρο,θα διάλεγα το τσιγάρο καθότι το πετάς πιο εύκολα",εσύ όμως φρονίμως σκεπτόμενος(χα,χα),δεν πετάς ούτε την γυναίκα ούτε το τσιγάρο,και σε αντίθεση με τον καρδιοκατακτητή Serge περιβάλλεις με στοργή και αγάπη και το Slim Line και την γυναίκα.
Φιλάκια.

Dinos-Art είπε...

Ο καλλιτέχνης πρέπει πάντοτε να ψάχνει Βασιλική μου, όχι με αυτοσκοπό να πρωτοτυπήσει αλλά για να κάνει τέχνη απλά πράγματα της καθημερινότητας που άλλοι τα προσπερνούν αδιάφορα ή τα πετούν στα σκουπίδια, όπως ένα άδειο πακέτο τσιγάρα. Καλή Σαρακοστή με πολλά φιλιά (αλήθεια, την Σαρακοστή απαγορεύονται τα φιλιά και τα τέτοια;.....)

Dinos-Art είπε...

Ευρηματική μου Χριστίνα, γυναίκα και τσιγάρο, δυο μεγάλες μου αγάπες (διατί να το κρυψωμεν άλλωστε). Συνεχίζω να κρατώ την πρώτη. Τη δεύτερη μπορεί να την έκοψα αλλά έμεινε η αύρα της και είναι αυτή που με οδήγησε να την κάνω τέχνη. Πολλά φιλιά, καλή Σαρακοστή.

Lampros Lampinos είπε...

συμφωνώ.. η τέχνη εξωραϊζει και τις συνήθειες αυτές!! πολύ ομορφα ταιριασμένα! καλή Σαρακοστή

Dinos-Art είπε...

Καλή Σαρακοστή lampro!!!

Mariela είπε...

Σωστό και αυτό!!! Διάβασα την απάντηση σου στη Μαργκό και καλύφθηκαν κάποιες απορίες μου....
πολύ πρωτότυπη η δουλειά και "δύσκολος" θα έλεγα τρόπος να ξορκίσεις το τσιγάρο!!!!
Χρειάζεται "χαρακτήρα"!!!!
Μπράβο Ντίνο μου!
Καλή Σαρακοστή....

Dinos-Art είπε...

Mariela μου, πρέπει να γίνονται συνέχεια διεργασίες τόσο στο μυαλό όσο και στην τσέπη για να μπορέσεις να σταματήσεις το κάπνισμα. Το είχα καταφέρει πριν πολλά χρόνια και το κράτησα μακριά για πέντε περίπου χρόνια. Αν κάνεις πίσω και καπνίσεις έστω και ένα τσιγάρο, τελείωσε. Καλή Σαρακοστή και σε σένα.

Mary είπε...

Κάθε φορά με εκπλήσεις τόσο ευχάριστα!
Είσαι ένας αληθινός καλλιτέχνης!

Καλή Σαρακοστή!

Dinos-Art είπε...

Χαίρομαι ιδιαίτερα Mary μου και ευχαριστώ. Καλή Σαρακοστή και σε σένα.