Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

"ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ"/ Τρέχουσα ομαδική εικαστική έκθεση στην IANOS GALLERY Θεσσαλονίκης


Το έργο που εκτίθεται στην τρέχουσα ομαδική έκθεση στην Ianos Gallery Θεσσαλονίκης
 (Τέμπερα, 48Χ38 εκ., 1994).
 Εκτέθηκε για πρώτη φορά σε ατομική μου έκθεση που έγινε τον Οκτώβριο 1994 στον ίδιο χώρο και από τότε ανήκει στην συλλογή Ianos.

Άλλα έργα με το ίδιο θέμα:


(Τέμπερα, 23Χ43 εκ., 1992)
Βρίσκεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης


(Τέμπερα, 38Χ48 εκ., 2011)
Βρίσκεται στην κατοχή μου

Στις τέσσερις γωνιές του φαίνονται τέσσερα χαρακτηριστικά κτίρια της οδού. δύο από την Πλατεία Αριστοτέλους (Ξενοδοχείο Ηλέκτρα & Ολύμπιον) και άλλα δύο στο πάνω μέρος της οδού κοντά στην Εγνατία. Επίσης,  στο ίδιο έργο φαίνονται (1) το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, (2) η εκκλησία του αγίου Νικολάου (Πλατεία Δικαστηρίων) και (3) ο Άγιος Δημήτριος, η εκκλησία του οποίου, που μαζί με τα 1 & 2 βρίσκεται στον ίδιο άξονα με την οδό Αριστοτέλους, πάνω από την οδό Εγνατία. 
 
(Τα υπόλοιπα μνημεία που φαίνονται στο έργο είναι: Ο Πύργος ΟΤΕ στη ΔΕΘ, η εκκλησία Αγίας Σοφίας, ο Λευκός Πύργος και το άγαλμα του Ναυάρχου Βότση, ο Επιβατικός Σταθμός στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, το Ηρώο στο Γ'Σ.Στρατού και η Λουόμενη στην Πλατεία Λευκού Πύργου)

10 σχόλια:

55fm είπε...

Ωραία πράγματα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη φίλε μου!Σε χαίρομαι και σε θαυμάζω!Καλή σου μέρα!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫ Mετά απο πολύ καιρό λογω στρατου είπα να μπω στο σπιτικο μου για να σας ευχηθω!!Γιορτες ερχονται και περνω απο το σπιτικό σου να ευχηθω ΚΑΛΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ γεμάτα υγεία-αγάπη - ευτυχια.Οι Αγιες μέρες ας απαλύνουν τον πόνο σε οσους υποφέρουν και ας δώσουν σε όλους μας οτι πιο ανθρώπινο υπάρχει για να νιώσουμε όμορφα!!(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫ Πολυ ομορφα οπως παντα τα εργα σου!!!!!!!!!!!!!!

Α. Δ.Ε. ΒΑΛΜΑΣ είπε...

Ντίνο μου το ξέρεις πόσο πολύ μου αρέσει η ζωγραφική σου. Κρίμα που δεν μπόρεσα να έρθω στα εγκαίνια της έκθεσης αλλά ξέρεις τώρα τι γίνεται με εμένα από δουλειές και υποχρεώσεις. Τουλάχιστον πασχίζω να τελειώσω το Χριστουγεννιάτικο διήγημα είμαι κοντά στο τέλος για την διήγηση και τώρα πρέπει να το επενδύσω και με τις εικόνες σου που πάντα μου χαρίζεις με ευχαρίστηση και αυτό το εκτιμώ ιδιαιτέρως. Να είσαι καλά και όλοι οι αγαπημένοι σου και οι φίλοι σου που σε αγαπάμε.

Poet είπε...

Πολύ καλή ιδέα του Ιανού και ενδιαφέροντες πίνακες για την ωραιότερη πλατεία της πόλης μας.

Προφανώς σε απορρόφησε η ομαδική και δεν ήρθες ούτε στις Ιδέες, που περάσαμε πολύ ωραία, ούτε στην Κεντρική Βιβλιοθήκη με τη μεγάλη αντιρατσιστική ποιητική, μουσική και εικαστική εκδήλωση.

Dinos-Art είπε...

Όλγα μου κρίμα που δεν είσαι εδώ. Συνεχίζω πάντως να σε αγαπώ έστω και από μακριά. Σε φιλώ. Καλή εβδομάδα!

Dinos-Art είπε...

Skpoytzako ευχαριστώ για όλα.
Καλή εβδομάδα.

Dinos-Art είπε...

Τάσο μου η αγάπη αμοιβαία. Περιμένουμε εναγωνίως το νέο σου διήγημα. Πολλά φιλιά σε όλους σας.

Dinos-Art είπε...

Καλή η ιδέα Τόλη μου, αλλά θα μπορούσε να εξελιχθεί καλύτερα.
Προσπαθώ να μην με απορροφά τίποτα, να μη φορτώνω το κεφάλι μου για να επικεντρώνομαι στην ζωγραφική, ισορροπία της ζωής μου. Δύο εντελώς διαφορετικοί λόγοι δεν μου επέτρεψαν να είμαι παρών στις εκδηλώσεις που αναφέρεις. Θα τα πούμε λεπτομερώς στο τηλέφωνο.

MYSTELIOS είπε...

Θερμά συγχαρητήρια φίλε Ντίνο, είναι πολύ ωραίο το έργο της συμμετοχής σου στην τρέχουσα ομαδική έκθεση !!!

Dinos-Art είπε...

Στέλιο μου, όπως θα διάβασες στην ανάρτηση, είναι έργο του 1994, περιόδου που είχα παρακάμψει (κακώς) τον πουαντιγισμό. Τέλος πάντων αποτελεί και αυτό μια ιστορία στη ζωγραφική μου διαδρομή.