Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Καλή άνοιξη!!!


Σημερινή φωτογραφία. Η ερικιά, το πρώτο δέντρο του μπαλκονιού μας που άνθισε. Παρά τη γρίπη, η πρόκλησή της ήταν μεγάλη και βγήκα να την χαϊδέψω, να την μυρίσω. Μεγάλη η προστασία από το κασκόλ που μου έραψε η γυναίκα μου όταν της περίσσεψε ύφασμα ράβοντας μια φούστα. Έκανε καλή δουλειά. Κάτι ξέρει  η γυναίκα του Βαρουφάκη που φροντίζει πάντα ο Γιάν(ν)ης της να μην είναι ακασκόλατος στις συζητήσεις με τους τροϊκανούς, φτου κακά, θεσμούς.  

12 σχόλια:

Evie είπε...

Περαστικά σου Ντίνο και καλή άνοιξη! Υπέροχη η Ερικια σας, φαντάζομαι ότι θα μοσχοβολάει.

stavroula m είπε...

Πανέμορφη η ερικιά σου Ντίνο και το κασκόλ επίσης!!! Εύχομαι καλή και γρήγορη ανάρρωση... μη σε βρει η άνοιξη άρρωστο... Καλό υπόλοιπο Κυριακής!!!

MYSTELIOS είπε...

Πραγματικά πανέμορφες ανοιξιάτικες εικόνες από το μπαλκόνι σου !!!
Καλό μήνα φίλε Ντίνο και περαστικά !!!

Margo είπε...

Και όλα αυτά στο μπαλκόνι. Που να είχατε και κήπο. Παράδεισος θα 'ταν :-)

Το κασκόλ μια χαρά σπόντα ;-)
Μπράβο στην κυρία Ελένη (καλά θυμάμαι ελπίζω) που είναι με τον τρόπο της δημιουργική!

Πολλά φιλιά σε όλους!

xristin είπε...

Ενώ εσύ Ντίνο αποχαιρετάς την γρίπη εγώ την υποδέχομαι με την επισημότητα που τις πρέπει και αν και βρίσκομαι στα πάτρια εδάφη(Τρίκαλα) αδυνατώ να θαυμάσω τον ερχομό της άνοιξης στας εξοχάς.Βλέπεις το κασκόλ μου δεν ομοιάζει με του Βαρουφάκη και η γρίπη τα πήρε κρανίο και με εκδικείται.
Τις φιλούρες μου

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ Εύη μου. Συνεχίζει να μοσχοβολάει η ερικιά. Την γριπούλα ακόμη δεν την ξεπέρασα, αλλά που θα πάει, ευτυχώς χωρίς πυρετό αλλά με εκνευριστικό βήχα.

Dinos-Art είπε...

Σταυρούλα μου χαίρομαι που σε ακούω.
Η ερικιά είναι στον καιρό της. Όπως επίκαιρο και το κασκόλ χα, χα, χα...

Dinos-Art είπε...

Στέλιο μου τις χαίρομαι ιδιαίτερα αυτές τις μέρες στο μπαλκόνι μας, αν και μέσα από το τζάμι λόγω γρίπης.
Καλό μήνα να έχουμε σε όλα.

Dinos-Art είπε...

Προσπαθούμε η Ελένη (πέρα από τις ραπτικές δημιουργίες της, που καλά θυμάσαι) κι εγώ να το κάνουμε να μοιάζει με "παράδεισο". Έξι λιόδεντρα, μια ερικιά, μια ροδακινιά, μια νεκταρινιά, μια ροδιά, μια βερικοκιά, μια νεραντζιά και μια μανταρινιά, σε χώρο 25 τ.μ., όλα δίμετρα. Εκτός από τα λιόδεντρα, τη νεραντζιά και μανταρινιά, όλα τα άλλα από κουκούτσι. Τρώγαμε και παραχώναμε τα κουκούτσια σε γλάστρες και την επόμενη χρονιά τσουπ τα νέα δεντράκια. Στο μικρό πίσω μπαλκόνι μας, μέσα σε γλάστρες, κρεμμυδάκια, μαϊντανός, άνιθος, δυόσμος, δεντρολίβανο κ.α. Ενδιάμεσα εποχικά λουλούδια.
Σε τέσσερις μεγάλες γλάστρες, πασχαλιά, λευκό και κίτρινο γιασεμί. Δυστυχώς ο φετινός βαρύς χειμώνας μας έκαψε πολλά γεράνια, αλλά που θα πάει, όσα έμειναν θα φουντώσουν πάλι και ενδιάμεσα θα βάλουμε νέα. Μαρία μου, τα φυτά θέλουν λίγη φροντίδα αλλά πολλή αγάπη για να σου χαρίζουν το άρωμα και την ομορφιά τους, ακόμη και τους καρπούς τους. Σε φιλώ.

Dinos-Art είπε...

Χριστίνα μου περαστικά. Σιγά μην έπρεπε να δούμε τον κασκολάτο Βαρουφάκη για να θυμηθούμε το κασκόλ. Φιλιά (δεν κολλάω, έχω ανοσία αφού την πέρασα πριν από σένα).

Poet είπε...

Ελπίζω να σου έχει περάσει η γρίπη τώρα. Η Σοφούλα ακόμα βήχει αλλά ευτυχώς δεν είχε πυρετό.

Υπέροχος ο κήπος σου. Παραθέτω τα λόγια σου, συμφωνώ και χειροκροτώ, Ντίνο μου:

«τα φυτά θέλουν λίγη φροντίδα αλλά πολλή αγάπη για να σου χαρίζουν το άρωμα και την ομορφιά τους, ακόμη και τους καρπούς τους»

Καλή άνοιξη.

Dinos-Art είπε...

Η γρίπη προς το τέλος, με βήχα όμως παρ'ότι χωρίς τσιγάρο εδώ και είκοσι μέρες. Έτσι μού'ρχεται να το ξαναρχίσω για να σταματήσει ο βήχας. Δυστυχώς τα φυτά ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται φέτος με τα μπρος πίσω του καιρού. Είναι όμως προπονημένα στο βορινού προσανατολισμού μπαλκόνι μας και θα αντέξουν. Καλό Σαββατοκύριακο Τόλη!