Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Πίνακες από τη 2η ατομική μου έκθεση

5 σχόλια:

IZA είπε...

Αν δεν κάνω λάθος βλέπω μια επιρροή από Βαν Γκογκ στους δυο προηγούμενους πίνακες; Σ' αυτόν με το γαϊδουράκι νομίζω ότι αρχίζει πλέον να εμφανίζεται πια η προσωπική σου γραφή. Κρίμα που δεν μπορούμε να δούμε και τις πέτρες από κοντά. Πολλά φιλιά στη Θεσσαλονίκη.

Dinos-Art είπε...

Σωστά το επισημαίνεις, αλλά τότε δεν είχα μελετήσει ακόμη ούτε το έργο του Βαν Γκογκ, ούτε του Ζωρζ Σερά ή των άλλων πουαντιγιστών. Ο επηρρεασμός ήταν από τον συντοπίτη μου Νίκο Γαβριήλ Πεντζίκη, φωτογραφία του οποίου θα αναρτήσω από την επίσκεψή του σε επόμενη έκθεσή μου. Επίσης, σωστά επισημαίνεις ότι με το γαϊδουράκι ξεκινάει μια προσωπική γραφή.
Πολλά φιλιά στην Αθήνα.
Καλό Σαββατοκύριακο Μαρία.

Dinos-Art είπε...

Μαρία, ξέχασα να σου πω ότι οι πέτρες ήταν πανέμορφες. Δυστυχώς δεν μου έχει μείνει ούτε μία. Μόνο ένα γυαλόξυλο από παραλία της Σκοπέλου, που πάνω του έκανα μια αγιογραφία και γύρω το ιστόρησα με ένα στίχο του Ελύτη από το Άξιον Εστί.
Καλό ξημέρωμα.

το πετάλι είπε...

θα ήθελα να ξέρω, Ντίνο
πως τα βλέπεις τώρα όλα αυτά
μετά από τριάντα σχεδόν χρόνια
και μετά από τόσες καλιτεχνικές αλλαγές που (ίσως)έχουν γίνει μέσα σου ...
πώς σου φαίνονται, τί σκέφτεσαι βλέποντας τα πρώτα σου βήματα...

πολλά φιλιά στην Ελένη
και σε σένα

Dinos-Art είπε...

Αν σου έλεγα ότι βλέποντας τα παλιά διδάσκομαι, παρά την μέχρι τώρα εξέλιξη; Γιατί οι πρώτες μου αυτές δημιουργίες ήταν εντελώς αυθόρμητες και αθώες, ενώ τώρα είναι περισσότερο εγκεφαλικές με τη διδαχή από το ψάξιμο και την εμπειρία.
Χαιρετισμούς-φιλιά στη Τζούλια. Της είπα τα δυσάρεστα νέα μας στο e-mail που της έστειλα πρίν λίγο.
Καλό βράδυ σε όλους σας.