Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Φωτογραφίες από την 4η ατομική μου έκθεση

7 σχόλια:

55fm είπε...

Που είναι τα χρόνια...ωραία χρόνια!

Dinos-Art είπε...

Όλα τα χρόνια είναι ωραία Όλγα, εφόσον ξέρεις και τα γεύεσαι σωστά.

55fm είπε...

Ολόσωστο!!!
Αλλά μερικές φορές βοηθάει και η εποχή η ατμόσφαιρα...
Κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα.
Σπάνια βλέπεις χαμογελαστά πρόσωπα.

Dinos-Art είπε...

Σ'αυτό έχεις δίκιο και μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν τα τρομολάγνα ΜΜΕ. Προσωπικά δεν ακούω ειδήσεις TV ούτε αγοράζω εφημερίδα. Ενημερώνομαι με μια βόλτα πρωινή στις εφημερίδες μέσω internet. Μόλις διαβάσω μία μαλ@@@α πατώ το enter για να πάω σε άλλα. Ακούω πολύ ραδιόδωνο καθώς ζωγραφίζω, αλλά κι εκεί κυριαρχουν τα γνωστά ξένα και ελληνικά playlist, τραγούδια μιας ημέρας. Eξαίρεση το Τρίτο Πρόγραμμα. Παρ'όλο που δεν είμαι λάτρης της κλασικής μουσικής, ακούγοντάς την ηρεμώ.
Καλό βράδυ Σαββάτου Όλγα.

IZA είπε...

Καλησπέρα Ντίνο. Δεν ξέρω αν τα χρόνια εκείνα ήταν καλύτερα, αλλά σίγουρα γνώρισες πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους που για μας φάνταζαν μυθικοί, όπως ο Πεντζίκης. Αλήθεια τι άνθρωπος ήταν; Πες μας κάτι -αν θέλεις- γι'αυτόν. Τον Λούστα δεν τον γνωρίζω. Σίγουρα θα είναι Θεσσαλονικιός. Συνεχίζω στην επόμενη ανάρτηση.

Dinos-Art είπε...

Ο Ν.Γ.Πεντζίκης υπήρξε εξέχουσα λογοτεχνική και καλλιτεχνική προσωπικότητα της Θεσσαλονίκης και με το έργο του επηρέασε πολλούς νεότερους λογοτέχνες και ζωγράφους της πόλης μας και όχι μόνο. Είχε τη δική του κοσμοθεωρία και από τον πεζό του λόγο, που προηγήθηκε, την πέρασε στη ζωγραφική του δημιουργία. Ήδη είναι προγραμματισμένη για τις 19.03.2010μια παρουσίαση στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με θέμα "Η ιδεογραμματική περιπλάνηση στη ζωγραφική του Ν.Γ.Πεντζίκη" Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά, τόσο στις δικές του και δικές μου εκθέσεις, όσο και στον δικό του χώρο.
Ο Κώστας Λούστας κατάγεται από τη Φλώρινα, όμως ζει από μικρός στη Θεσσαλονίκη. Είναι από τους πιο αξιόλογους Έλληνες ζωγράφους με πολύ σημαντικό έργο. Είχαμε στενή φιλία από παιδιά, όταν και οι δυο δεν είχαμε μία. Εκείνος αφοσιώθηκε αποκλειστικά στη ζωγραφική και έφθασε θα έλεγα κορυφή. Έχουμε χαθεί τα τελευταία χρόνια καθώς αντιμετωπίζει και κάποιο πρόβλημα υγείας. Η γυναίκα του και η γυναίκα μου ήταν συμμαθήτριες στο Anatolia.
Αξίζει να μπείς στο google και να διαβάσεις περισσότερα και για τους δύο.
Καληνύχτα.

IZA είπε...

Ευχαριστώ Ντίνο για τις πληροφορίες. Θα προσπαθήσω να το ψάξω περισσότερο. Καλή σου μέρα.