Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Θέατρο Σκιών "Το Ελληνικό" (4)


Επικαιροποιημένο Θέατρο Σκιών

(α) "Ο Οφσοροικονομάκιας"

(β) "Ο Μαγκικαφοροδιαφεύγων"

13 σχόλια:

IZA είπε...

Χα χα χα! Οι τίτλοι είναι όλα τα λεφτά! Αυτή η σειρά τελικά Ντίνο μου είναι καταπληκτική. Το ένα έργο πιο καλό από το άλλο. Δεν ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις. Πιστεύω ότι αυτά τα έργα πρέπει ν' αποτελέσουν κεφάλαιο για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία Τέχνης. Καληνύχτα.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Το πόσο μ αρεσει η ζωγραφικη σου Ντίνο μου δεν μπορείς να φανταστεις......

Dinos-Art είπε...

@IZA
Μαρία, χαίρομαι πολύ που αρέσουν.
Τώρα, περί "κεφάλαιο για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία Τέχνης", άστα να πάνε. Ξέρεις πως λειτουργούν αυτά. Σημασία έχει ότι ξεκουράζουν την ψυχούλα μου και συνάμα αρέσουν στους φίλους.
Καλημέρα-Φιλιά.

@Ρίκη Ματαλλιωτάκη
Ευχαριστώ άλλη μια φορά Ρίκη μου.
Και μένα μου αρέσουν οι ευρηματικές αναρτήσεις που κάνεις στην ιστοσελίδα σου. Προσπαθώ να είμαι σύντομος αλλά ουσιαστικός στον σχολιασμό, διότι δεν θέλω το computer να μου κλέβει χρόνο από τη ζωγραφική.
Καλό μεσημέρι.

55fm είπε...

Nτίνο μου,οι τίτλοι είναι απίθανοι!
Ανεξάντλητη είναι η έμπνευσή σου και το ταλέντο σου αφοπλιστκό!
Φιλαράκι μου, όμορφη Κυριακή νά έχεις,μας δίνεις τόσο όμορφα πράγματα!
Φιλί!

Dinos-Art είπε...

Όλγα μου χαίρομαι που σου αρέσουν αλλά, το κυριώτερο ότι σε "αφοπλίζουν". Δύσκολο να αφοπλίσεις μία γυναίκα. Από εβδομάδα θα ακολουθήσει το πέμπτο και τελευταίο αυτής της σειράς.
Καλό βράδυ Κυριακής. Φιλιά.
(όχι "φιλί" τσιγκούνα).

55fm είπε...

Nτίνο μου,τα μέτρα λόγω ΔΝΤ,έχουν κάνει απίστευτη ζημιά!
Ακόμα και τα φιλιά δέχονται ψαλίδισμα!
Σε διπλοφιλώ μετανιωμένη!
Καλή βδομάδα!

nameliart είπε...

Ντίνο, πάντα απολαμβάνω τα καταπληκτικά εκθέματά σου! Πραγματικά μου φτιάχνουν τη διάθεση, παρότι τα ζητήματα που θίγουν μόνο 2 είδη συναισθημάτων μπορούν να προκαλέσουν: οξύτατο θυμό και έντονη ανησυχία! Παρόλα αυτά, τα συναισθήματα που εμπνέονται από το χιούμορ σου και τη τέχνη σου, υπερισχύουν!
Καλή εβδομάδα!

Dinos-Art είπε...

@50FM
Όχι, όχι γλυκιά μου, μόνο αυτά και το άλλο δεν μπορεί κανένας να μας ψαλιδίσει. Σύνθημά μας "Make love to forget the crisis", χα, χα, χα...
Καλή εβδομάδα με πολλά φιλήματα.

Dinos-Art είπε...

@nameliart
Χαίρομαι ιδιαίτερα που το θέτεις έτσι. Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα.

vasiliki είπε...

Tώρα που παρατηρώ την τεχνική σας με εκπλήτει αφανταστα !!!
Πως γίνετε; Αν θέλετε και μπορείτε μου απαντάτε. Να σας μιλάω στον ενικό; Πάντως οι τίτλοι είναι ολα τα λεφτά. :):)
Τα έργα σας μου αρέσουν πολύ
καλό σας βράδυ

Dinos-Art είπε...

Χαίρομαι που σου αρέσουν τα έργα μου Vasiliki και οι τίτλοι που βάζω. Η τεχνική που χρησιμοποιώ λέγεται πουαντιγισμός, ή στιγματογραφία. Μου βγήκε εντελώς τυχαία όταν, αυτοδίδακτος, άρχισα να ζωγραφίζω πριν σαράντα περίπου χρόνια. Πολύ μεταγενέστερα διαπίστωσα ότι παραπέμπει στους γάλλους πουαντιγιστές-νεοεμπρεσιονιστές Ζωρζ Σερά και Πωλ Σινιάκ καθώς και στον συντοπίτη μου Ν.Γ.Πεντζίκη, πράγμα που δεν γνώριζα όταν ξεκινούσα.
Με την τεχνική αυτή υιοθετείς τη μικρότερη χρωματική μονάδα, την ατόφια πινελιά, και με επάλληλες στιγματικές στρώσεις (πολλές φορές πάνω από 15-20) προχωράς μέχρις ότου το έργο ισορροπήσει χρωματικά
και πάρει τις εντάσεις που θέλεις να δώσεις. Πιστεύω εν ολίγοις να απάντησα περιεκτικά στο ερώτημά σου. Σε ανταπόδοση, από μέρους σου, αποκεφαλίζεις τον πληθυντικό και μου μιλάς στον ενικό. Αν θέλεις, μπες και στην ενδιαφέρουσα ποιητική ιστοσελίδα http://dreaming-in-the-mist.blogspot.com του φίλου ποιητή Τόλη Νικηφόρου, όπου θα δεις ζωγραφιές μου να παντρεύονται με ποιήματα. Καληνύχτα Vasiliki.

vasiliki είπε...

Ντίνο σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Βαθειά μέσα μου το σκέφτηκα οτι μπορεί να ηταν αυτή η τεχνική (ακουστά την εχω ,δεν την έχω δουλέψει)αλλά πάλι μπερδεύτηκα γιατί μου θύμισε κάτι απο υφαντική.
Μπήκα στην ιστοσελίδα του Τόλη Νικηφόρου και εκεί πραγματικά εντυπωσιάστικα . Μου άρεσαν ολα πιο πολύ οι "μοναχικοί περιπατοι". Αυτα τα γαλαζια με συνεπήραν,το χάζευα αρκετή ώρα.
Η δουλειά σου μεταφέρει πολύ συναίσθημα και μου αρέσει πάρα πολύ.
Σε ευχαριστώ και πάλι
φιλιά (μου επιτρέπεις;)

Dinos-Art είπε...

Ναι, το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει με υφαντική και παραπέμπει σε αραβουργήματα.
Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η ιστοσελίδα του Τόλη. Ήμαστε φίλοι από το σχολείο (Anatolia College Θεσσαλονίκης), συνάδελφοι ένα διάστημα στην Τράπεζα, μαζί στον στρατό και χρόνια βαδίζουμε σε παράλληλους δρόμους. Εκείνος ποίηση και λογοτεχνία εγώ ζωγραφική. Πρόσφατα τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο διηγήματος. Αν μπεις στο google θα μάθεις περισσότερα. Χαίρομαι που σου άρεσε η ιστοσελίδα του, αξίζει να την παρακολουθάς.
Καλό βράδυ Vasiliki.
Αντιφιλώ.