Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Αποχαιρετισμός στο καλοκαίρι


Θερμοκρασία σε πτώση.

Καλό φθινόπωρο είπαμε. Μήπως και καλό χειμώνα από τώρα;

19 σχόλια:

Rena είπε...

Oχι,όχι καλό χειμώνα από τώρα κάτσε έχουμε καιρό!
Υπέροχες οι τέμπερες,προσωπικά έχω αδυναμία στα τοπία!

Dinos-Art είπε...

Εγώ πάντως έκανα το τελευταίο μπάνιο στη Χαλκιδική την περασμένη Δευτέρα. Πριν λίγα χρόνια κολυμπούσα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, της ηλικίας τότε και του καιρού βοηθούντων.
Συνήθως εδώ στα βόρεια ανάβουν τα καλοριφέρ στα μέσα Οκτωβρίου. Από αύριο θα έχει μια πτώση η θερμοκρασία, ας ελπίσουμε προσωρινή, και βροχές.
Χαίρομαι που σου άρεσαν οι ζωγραφιές μου. Καλό βράδυ Ρένα.

Margo είπε...

Πτώση θερμοκρασίας; Μακάρι Ντίνο μου αυτή η ζέστη μαζί με την υγρασία δεν αντέχεται.
Γέλασα πολύ με του τίτλους από το θέατρο σκιών:)
Οι ζωγραφιές σου ζεσταίνουν τις μέρες μας, ας κάνει όσο κρύο θέλει:)

Καλό ξημέρωμα σου εύχομαι

Dinos-Art είπε...

Όλες οι εποχές, αν υπάρχουν πια, καλοδεχούμενες γιατί κάθε μια έχει τις χαρές της, αρκεί να τις εκμεταλλεύεσαι. Χαίρομαι που σου άρεσε το Θέατρο Σκιών μου.
Καλημέρα Μαρία.

Ανδρέας Καρακόκκινος είπε...

Προς το παρόν απολαμβάνουμε, Ντίνο, τις ήρεμες ομορφιές των φθινοπωρινών χρωμάτων.
Καλή σου μέρα

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Oχι,όχι καλό χειμώνα από τώρα κάτσε έχουμε καιρό, που ειπε και η Ρενα Ντίνο μου....

Τα εργα σου, ως συνηθως δεν εχουν αναγκη απο σχόλια

Dinos-Art είπε...

Πραγματικά Ανδρέα όμορφες αυτές οι φθινοπωρινές μέρες. Σήμερα, παρά τα δελτία καιρού, είναι καλοκαιρινή μέρα.
Καλό απόγευμα.

Dinos-Art είπε...

Ρίκη μου "με παρέσυρε το ρέμα" (των προβλέψεων), που λέει το τραγούδι, και έκανα αυτήν την ανάρτηση.
Μακάρι να πέφτουν έξω στις προβλέψεις τους, αν και σε σας νότια ούτως ή άλλως έρχεται αργότερα ο χειμώνας.
Καλό απόγευμα.

Μαρια είπε...

Πολυ βιαστικο σε βρισκω Ντινο..Ακομα η φυση δεν φορεσε την φθινοπωρινη φορεσια της...Πες μου τα σαυρακια μεσα στο σπιτι για ενα μιλω ειναι ακινδυνα?Καλο μεσημερακι..

Dinos-Art είπε...

Σωστά Μαρία, παρασύρθηκα όπως λέω πιο πάνω στη Ρίκη.
Έλα μωρέ για ένα σαυράκι κάνεις έτσι; Εγώ νόμιζα ότι είχαν κάνει επέλαση. Σου απάντησα στην ιστοσελίδα σου για το ακίνδυνα ή μη. Δεν μπαίνεις στο google για περισσότερα;
Καλό απόγευμα.

IZA είπε...

Ντίνο μου απ' ότι φαίνεται στην Αθήνα θα συνεχίσουν να φορούν τα κοριτσάκια τα κοντά σαν την κοπελίτσα της όμορφης ζωγραφιάς σου και ν'ανεβάζουν την ήδη ανεβασμένη θερμοκρασία της εποχής. Τα τοπία σου πανέμορφα, σου μεταδίδουν την αίσθηση της γαλήνης. Μου αρέσει ιδιαίτερα το στενόμακρο σχήμα του τελευταίου. Πολλά φιλιά.

nameliart είπε...

Ντίνο Αγαπάς πολύ τη ζωγραφική! Eίναι ολοφάνερο!!! Το εκπέμπουν όλα σου τα έργα… Το φωνάζουν!!! Εύχομαι να είσαι πάντα καλά, να δημιουργείς υπέροχες εικόνες με τα χέρια σου…και ας με κάνεις να ζηλεύω…
Όσο για το καλοκαίρι… ευχαρίστως το αποχαιρετώ… Προσωπικά προτιμώ το φθινόπωρο. Το βρίσκω πολύ πιο ποιητικό, τρυφερό και εμπνευστικό!!!

nameliart είπε...

Ντίνο επέστρεψα για να σου πω κάτι που συνεχώς παραλείπω, γιατί με συνεπαίρνει ο σχολιασμός των εδώ αναρτήσεών σου. Οι πίνακές σου στο «ένα λιβάδι μέσα στην ομίχλη που ονειρεύεται» είναι στη κυριολεξία ονειρεμένοι! Ομορφαίνουν το ήδη πολύ καλό ιστολόγιο με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο!!!

vasiliki είπε...

ντινο μου οι παλιοι λέγανε "απο Αύγουστο Χειμώνα και απο Μάρτη Καλοκαίρι" οποτε γιατι να μην το πουμε και εμεις; :):)
Άλλωστε το σ/κ είχαμε και την πρώτη βροχούλα
Όμορφο το κορίτσι!!!!
φιλιά

Dinos-Art είπε...

IZA-Μαρία μου, κι εγώ το διαπίστωσα σήμερα καθώς έκανα μια βόλτα στο κέντρο της
καλοκαιρινής(!!!) Θεσσαλονίκης. Όμορφα κοριτσάκια στο περπατητό ή στις καφετέριες ανεβάζουν το ηθικό στ' αρσενικά της κάποιας ηλικίας. Εξ'ου και η έμπνευση "κορίτσι με χρωματιστές κάλτσες".
Αυτές τις μέρες στη Χαλκιδική είναι μαγεία, όμως κάποια στιγμή ηρεμία και μοναξιά σε ενοχλούν καθώς θυμάσαι το βουητό του καλοκαιριού. Καλό βράδυ-φιλιά σε όλους.

Dinos-Art είπε...

Nameliart αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις, ακόμη και στην επαγγελματική ζωή, είσαι καταδικασμένος ψυχικά. Πόσο μάλλον στην καλλιτεχνική δημιουργία. Αν δεν την αγαπάς δεν μπορεί να βγει κάτι καλό. Κι εγώ καλή μου ζηλεύω πολλούς. Θέλεις να πω κι εσένα; O καθένας έχει τον δικό του τρόπο έκφρασης και αναγνωρισιμότητα.
Το "Λιβάδι", όπως κι εσύ διαπιστώνεις είναι ένα από τα καλύτερα ιστολόγια με αυτό το θέμα. Το πάντρεμα ποιημάτων με ζωγραφιές μου ήταν ιδέα του αδελφικού μου φίλου Τόλη Νικηφόρου. Έχουν πραγματικά διερωτηθεί πολλοί αν το ποίημα γράφτηκε για συγκεκριμένη ζωγραφιά, ή αν η ζωγραφιά έγινε για συγκεκριμένο ποίημα. Και τα δυο όμως έγιναν σε ανύποπτο χρόνο αλλά, όπως λέει και ο Τόλης σε κάποιο σχόλιό του που φυμφωνώ κι εγώ, αυτό συμβαίνει γιατί η δημιουργία έχει την ίδια πηγή. Καλό σου απόγευμα.

Dinos-Art είπε...

Vsiliki μου έγινε παγκοσμιοποίηση και στο κλίμα. Μπερδεύτηκαν οι εποχές και δεν προλαβαίνεις να χαρείς τις όμορφιές της κάθε μιας.
Και μένα μου αρέσουν τα "όμορφα κορίτσια". Έχω δυο ωραίες κόρες και η μια μας χάρισε ό,τι μας έλειπε: έναν εγγονό. 13χρονος πια, πανέξυπνος με πολλά ενδιαφέροντα, ζωγραφική, μουσική,
ζαχαροπλαστική (!!!), πρώτος στη δεύτερη τάξη του γυμνασίου. Αν ανατρέξεις στο ιστολόγιό μου θα γνωρίσεις και τις κόρες μου και τον εγγονό μου. Καλό απόγευμα, πολλά φιλιά.

Phivos Nicolaides είπε...

Ωραίες και καλές μέρες να έχουμε με χαμόγελο!

Dinos-Art είπε...

Και καλές αναρτήσεις όπως οι δικές σου Φοίβο. Καλό βράδυ.