Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης

(Τέμπερα, 18Χ28 εκ., 2011, Κωδ. 857)
Η μικρού μήκους ταινία, που γυρίστηκε με την ευκαιρία εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων "Μουσεία & Μνήμη", 15-22 Μαϊου 2011, παρουσιάζει την ιστορία του τοπίου και της χρήσης της περιοχής του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη και στοχεύει να καταγράψει, να προβάλει και να διαφυλάξει τις προσωπικές αναμνήσεις και τη συλλογική μνήμη.
Συνεντεύξεις Ντίνου Χριστιανόπουλου, Ντίνου Παπασπύρου, Στέλιου Γούτη και απαγγελίες ποιημάτων από Τόλη Νικηφόρου, Αλεξάνδρα Μπακονίκα κ.α.
H ταινιοθήκη εδώ:http://www.mbp.gr/html/gr/mu_periohi.htm

(Αξίζει να τη δείτε)

11 σχόλια:

MYSTELIOS είπε...

Φίλε Ντίνο με ενδιαφέρον είδα μόλις τώρα την ταινία με τις προσωπικές σας αναμνήσεις από τον χώρο του Βυζαντινού Μουσείου και χάρηκα πολύ την ξενάγηση στην όμορφη παλιά Θεσσαλονίκη . Οι αλλαγές που έγιναν στην πόλη είναι τόσο πολλές που μένουμε όλοι άφωνοι μπροστά στην μεγάλη εξέλιξη και ανάπτυξη . Πολύ καλά κάνετε που καταγράφετε αυτές τις μαρτυρίες για να γνωρίζουν και οι νεότερες γενεές την ιστορία του τόπου τους !!!
Γνωρίζω ότι το Βυζαντινό Μουσείο αποτελεί κόσμημα και καμάρι της συμπρωτεύουσας , τέτοια έργα σίγουρα είναι αξιέπαινα και αποδεικνύουν το πολιτιστικό επίπεδο του κάθε τόπου !!!
Καλό βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο !!!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

Ντίνο, πολύ ωραία τέμπερα... ωραίο μουσείο... θα χαρώ να δω κι άλλα έργα σου ....

Dinos-Art είπε...

Στέλιο μου, κατ'αρχήν Χρόνια Πολλά-Καλά για τη σημερινή σου γιορτή. Γερός, δυνατός με ωραίες δημιουργίες.
Ξέρεις, επειδή ο χώρος, όπου σήμερα το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, ήταν ο παιδότοπός μου, όπως αναφέρω στη συνέντευξη, έχω την αίσθηση ότι ξαναμπαίνω σ'αυτόν από μια άλλη πόρτα.
Έχω επισκεφθεί πολλά μουσεία σε Ελλάδα και εξωτερικό όμως το Μοσείο Βυζαντινού Πολιτισμού είναι το κάτι άλλο για το Βυζάντιο, και όχι μόνο, όπως το Μουσείο Ακροπόλεως στην Αθήνα. Κρίμα που ο χαρισματικός αρχιτέκτων Κρόκος που το σχεδίασε δεν πρόλαβε να το χαρεί, καθώς έφυγε από τη ζωή στα 52 του.
Και πάλι ευχές για τη γιορτή σου.
Καλημέρα.

Dinos-Art είπε...

Παρασκευή, χαίρομαι που σου άρεσε το έργο μου, όντως το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης είναι ένα κόσμημα για την πόλη και όχι μόνο, αξίζει να μπεις στο link που αναφέρω στην ανάρτησή μου για να ακούσεις το ιστορικό της ανέγερσής του αλλά και να μάθεις την ιστορία της περιοχής, όπως τη διηγούμαι. Καλό ξημέρωμα.

Leviathan είπε...

iperoxo to ergo sou gia ena katapliktiko mouseio! kalo savvatovrado :)

Margo είπε...

Ντίνο μου πάρα πολύ ωραία η δουλειά που έγινε. Η ιστορία όπως βγαίνει από τα χείλη ανθρώπων που την έζησαν! Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα ακόμη καλύτερα μέσα από την ταινία και εύχομαι καλή συνέχεια στην αξιόλογη δουλειά που κάνεις στην αγαπημένη σου Θεσσαλονίκη.

Να είσαι πάντα καλά!!!

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ Leviathan. Αξίζει όμως να δεις και την ταινία πληκτρολογώντας το link που αναφέρω.
Καλή Κυριακή.

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ Μαρία μου. Χάρηκα που, κατά τη συνεργασία μου αυτή με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, γνώρισα νέα παιδιά-αρχαιολόγους που αγαπούν ιδιαίτερα τη δουλειά που κάνουν αλλά και το συγκεκριμένο Μουσείο. Αγναντεύω κάθε μέρα από το μπαλκόνι του σπιτιού μου όλη την περιοχή που περιγράφω και ανατρέχω στις στιγμές που περάσαμε με την παιδοπαρέα όταν ήταν ο παιδότοπός μας. Καλή Κυριακή.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

υπεροχο το εργο σου!!!!!συγχαρητηρια.Θα μπω τωρα στο λινκ για να ακουσω.
ειχα καιρο να περασω απο εδω.Ευχομαι μια καλη εβδομαδα.

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ Skpoytzako που πέρασες. Αξίζει τον κόπο να μπείς στο λινκ και να δεις την ταινία. Καλή εβδομάδα και σε σένα.

Konstantina είπε...

Συγχαρητήρια! Υπέροχη δουλεία! Καλές γιορτές με αγάπη αληθινή και υγεία :)