Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Στούς δρόμους του Παρισιού κάποτε...

Αν δεν έχετε κάτι καλύτερο για Σαββατοκύριακο, πάμε "Moulin Rouge"?



Έξι μικρές τέμπερες 11Χ11 εκ. ("Musee d' Orsay", "La Defense", "Arc de Triomphe", "J. Eeechaut-Hotel des Familles", "Le Dome de Villiers", "Pharmacie"), σχεδιασμένες επί τόπου το 2004 και δουλεμένες στο εργαστήριο το 2005, μαζί με φωτογραφία που τράβηξε η Ελένη, με κοινή μηχανή, σε bistrot της Rue de Rivoli, σε ενιαία σύνθεση μικτής τεχνικής (τέμπερα+φωτο), 29Χ39 εκ., 2012.

26 σχόλια:

eleni είπε...

Θα το λέω πάντα σε κάθε έργο σου-υπέροχες οι μικρές σου τέμπερες!
Αχ,πολύ θέλω να πάω στο Παρίσι,να δούμε πότε...παρηγοριέμαι από τις φωτογραφίες της κόρης μου.
Καλό μήνα!

Dinos-Art είπε...

Ελένη μου καταλαβαίνω την αδημονία σου για το Παρίσι γιατί απάντησες αμέσως στην προ ολίγων λεπτών ανάρτησή μου. Να πας οπωσδήποτε. Εμείς με τη γυναίκα μου έχουμε πάει πάνω από δέκα φορές και εξακολουθούμε να θέλουμε να ξαναπάμε. Το μυστικό είναι να μην βασισθείς μόνο στην περιήγηση που θα σου κάνει το γκρουπ (αν πας με γκρουπ), αλλά να προσπαθήσεις να το εξερευνήσεις μόνη σου. Είναι πανεύκολο με το μετρό, ακόμη καλύτερα με τα πόδια και βέβαια αν έχεις δικό σου άνθρωπο εκεί ακόμη καλύτερα.
Καλό σου μήνα Ελένη.

Rena είπε...

Καταπληκτικό,δεν έχω λόγια!!!!

MYSTELIOS είπε...

Ένα υπέροχο εικαστικό οδοιπορικό στο όμορφο Παρίσι με τον δικό σου πάντα μοναδικό τρόπο , να είσαι καλά φίλε Ντίνο !!!
Καλή συνέχεια και καλό Σαββατοκύριακο !!!

Dinos-Art είπε...

Ρένα μου, αποτέλεσμα ευχάριστων Παρισινών βιωμάτων. Καλό Σαββατοκύριακο.

Dinos-Art είπε...

Στέλιο μου, ωραίες αναμνήσεις που δεν ξέρω αν τις βιώσουμε ξανά λόγω κρίσης και, γιατί να το κρύψουμε άλλωστε, λόγω ηλικίας. Καλό Σαββατοκύριακο.

magda είπε...

Πανέμορφες, γεμάτες αναμνήσεις από την πανέμορφη πόλη!
Καλό Σαββατοκύριακο!

Dinos-Art είπε...

Όντως, αναμνήσεις από μια πανέμορφη πόλη, Μάγδα μου. Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα.

Leviathan είπε...

Υπέροχη και αυτή σου η δουλειά!!! Να σαι καλά!! καλό απόγευμα!!!! :)

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ Leviathan, κι εσύ νά'σαι καλά με ωραίες μουσικές, που κάποια στιγμή θα μπω στο blog σου να τις απολαύσω. Καλή εβδομάδα!!!

nameliart είπε...

Αυτή η τεχνική σου για πλαισίωση φωτογραφιών μου αρέσει πολύ Ντίνο! Το αποτέλεσμα λέει πολύ περισσότερα από την οποιαδήποτε προφορική αφήγηση!

Εν τω μεταξύ, πώς και μου ξέφυγε η κυρά-Σαρακοστή σου.;.!.. Μου άρεσε πάρα πολύ! Καταπληκτική εικόνα και περιγραφή!!
Άντε - και με το καλό να τη διανύσουμε έως την Ανάσταση!

Καλή εβδομάδα!

Dinos-Art είπε...

Είχα κάνει μια σειρά παλιότερα με αυτήν την τεχνική, πλαισιώνοντας οικογενειακές παλιές φωτογραφίες και έβγαινε σαν σύνολο κάτι το ονειρικό. Πρόσφατα τελείωσα μια σειρά με φίλους μεγάλους ζωγράφους και ποιητές που έχουν φύγει, με τους οποίους είχα μια προσωπική σχέση. θα την αναρτήσω σύντομα στο blog μου τιμώντας τους.
Η κυρά-Σαρακοστή δεν είναι "μου", αλλά "του εγγονού μου" Παναγιωτάκη. Καλή Σαρακοστή λοιπόν με νηστεία, προσευχή, και απονήρευτη. Μεταξύ μας, λίγη αμαρτία δεν βλέπτει. Καλό απόγευμα.

Paraskevi Lamprini M. είπε...

Παναγιωτάκης... ταλαντούχος... νόμιζα ότι ήταν κάποιου σημαντικού ζωγράφου!!!! Ωραία η Σαρακοστή του... Μπράβο του!
και η ανάρτηση σήμερα... ενδιαφέρουσα...

IZA είπε...

Yπέροχα νοσταλγική η σύνθεσή σου, Ντινο μου. Σου στέλνω ένα σχετικό e-mail. Φιλιά.

Margo είπε...

Πολύ διαφορετικό έργο από ότι μας έχεις συνηθίσει. Ταιριάζει πάτα πολύ το στυλ σου στο Παρίσι κατά τη γνώμη μου μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Νοστάλγησα λιγουλάκι:-)

Να σαι καλά Ντίνο μου

Margo είπε...

Ντίνο μου την κυρα Σαρακοστή του Παναγιωτάκη την δανείστηκα για τα μικρά μου. Το ξεκινήσαμε πέρυσι θα το κάνουμε και φέτος (να αφαιρούμε ένα ένα πόδι μέχρι το Πάσχα) αυτή τη φορά με την κυρα Σαρακοστή κομψοτέχνημα!

Dinos-Art είπε...

Εμείς να δεις πόσο το νοσταλγήσαμε Μαρία μου. Θα έχεις καταλάβει, από όσα ζωγραφικά μου έργα έχεις δει μέχρι σήμερα, ότι η ζωγραφική μου είναι βιωματική. Εκτός από Ελλάδα και ιδιαίτερα Θεσσαλονίκη, δεν έχω ζωγραφίσει κανένα θέμα από πόλη του εξωτερικού, εκτός από το Παρίσι, το οποίο έχω βιώσει περισσότερο από δέκα φορές. Αλλά το Παρίσι δεν τελειώνει ποτέ.

Dinos-Art είπε...

Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε η κυρά-Σαρακοστή του Παναγιωτάκη. Κι εκείνος χαίρεται διαβάζοντας τα θετικά σας σχόλια. Καλό βράδυ και φιλιά σε όλους σας Μαρία μου.

xristin είπε...

Αχ,θέλω και εγώ Παρίσι!
Σκάσε xristin και πετάξου προς το παρόν να δείς την φουκαριάρα την μάνα σου στα ......Τρίκαλα!
Το Παρίσι απόλαυσε το απο την τέμπερα του Ντίνου!
Κάτι είναι και αυτό!

Marty είπε...

I only understand some french words !! but I can see the painting and I love it !

Dinos-Art είπε...

Marty, these are six small paintings (which I created in 2004during one of our trips to Paris), and a photo of myself (which my wife Helen shotted in a cafe on the Rue de Rivoli, Paris). Both, paintings and photo, are now the new posted painting (29X39 cm, mixed technique) which I created in 2012. Have a nice evening.

Dinos-Art είπε...

Άσχημα είναι και τα Τρίκαλα Xristin? Δεν λέω, αλλά κι εγώ ξαναθέλω Παρίσι (έχω να πάω από το 2004). Αλλά λόγω ανωτέρας βίας αρκούμαι να το βλέπω από φωτογραφίες που τραβήξαμε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και από τις ζωγραφιές που έκανα. Καλό απόγευμα.

Mariela είπε...

Αααα, τι ωραία υπέροχη βόλτα!! να ήξερες που με ταξιδεύεις...
Να είσαι καλά και να δημιουργείς!!

Dinos-Art είπε...

Ξέρω, ξέρω Mariela. Ταξιδεύω κι εγώ μαζί. Καλό Σαββατοκύριακο.

Katerina Galati είπε...

Υπέροχες οι τέμπερες!! Τόση λεπτομέρεια σε τόσο μικρή διάσταση!!! Επιπλέον μου θύμισαν τα όμορφα μέρη του Παρισιού που όσο κι αν τα περπατήσεις τα αποζητάς ξανά και ξανά. Νάσαι καλά!!!

Dinos-Art είπε...

Χαίρομαι που σου άρεσαν Κατερίνα μου. Έχεις δίκιο, το Παρίσι δεν τελειώνει ποτέ, όσες φορές κι αν πάς το ζητάς ξανά και ξανά. Μέχρι το 2004 είχαμε πάει πάνω από δέκα φορές, δεν ξαναπήγαμε μέχρι σήμερα αλλά θα δούμε. Καλή εβδομάδα.