Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ο πίνακας-προμετωπίδα του blog ταξίδεψε στην Αγία Πετρούπολη/The painting went for exhibition to Saint Petersburg

Τίτλος/Title: "Ο Λευκός Πύργος τη νύχτα/The White Tower at night"
Χρονολογία εκτελέσεως/Date of creation: 1998
Διαστάσεις/Dimensions: 30X48 cm.
Συλλογή: Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης
Collection : Art Gallery of Thessaloniki Municipality

***
Η Τέχνη της Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στη Ρωσία


Η δυναμική και διεθνής απήχηση του καλλιτεχνικού δυναμικού της Θεσσαλονίκης τονίζεται στην έκθεση με 166 έργα από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης, που πραγματοποιείται στην Κεντρική Πινακοθήκη της Αγίας Πετρούπολης

Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Πολιτισμού Δήμου Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 2 Αυγούστου, τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Ελληνική Τέχνη τέλους 19ου και 20ου αιώνα. 3 Γενιές Θεσσαλονικέων Καλλιτεχνών», στον χώρο της Κεντρικής Πινακοθήκης Manege της Αγίας Πετρούπολης.

Η έκθεση με τα 166 έργα από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης, που πραγματοποιείται στην καρδιά της Αγίας Πετρούπολης, τονίζει τη δυναμική και διεθνή απήχηση του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης και εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της 10ης επετείου αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

Τα έργα των Θεσσαλονικέων καλλιτεχνών αποτελούν τη σημαντικότερη, από άποψη ποσότητας και ποιότητας συλλογή, που διαθέτει η Δημοτική Πινακοθήκη.

Η έκθεση παρουσιάζει έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και μικτών τεχνικών.

«Η συγκροτημένη ανάδειξη του πλούτου της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης και ο διάλογος με το Ρωσικό κοινό είναι δύο από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της δράσης μιας πόλης που φιλοδοξεί να διευρύνει με δυναμικό τρόπο τα όρια της πολιτιστικής της παρουσίας» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Σπύρος Πέγκας, η Διευθύντρια της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Βούλα Μανάκου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη, μέλη της εκεί ελληνικής κοινότητας, ο Δήμαρχος της Κρονστάνδης, ο Γενικός Πρόξενος και ο Υποπρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αγία Πετρούπολη, ο Γενικός Υπεύθυνος για τον Πολιτισμό στην Περιφέρεια της Αγίας Πετρούπολης, μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και πλήθος κόσμου με μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την Τέχνη της.

H παρουσία της συγκεκριμένης έκθεσης στην Αγία Πετρούπολη ήταν μία ακόμη δράση, που μεταξύ άλλων έχει στόχο την αύξηση του βαθμού αναγνωρισιμότητας της Θεσσαλονίκης και την περαιτέρω διεύρυνση του διαρκώς αυξανόμενου τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία. Πέρα από την ηχηρή δήλωση μιας σημαντικής καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η έκθεση αποτελεί δυνητικά μέρος του προγράμματος μιας σειράς δράσεων προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης Ρώσων Τουριστών, προς την πόλη της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιφέρεια της Μακεδονίας.

Η έκθεση, την οποία επιμελήθηκε η Ιστορικός της Τέχνης και συνεργάτης της Δημοτικής Πινακοθήκης Θούλη Μυσιρλόγλου, θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2012.



22 σχόλια:

55fm είπε...

Ντίνο μου,συγχαρητήρια!Δηλώνω ενθουσιασμένη!Αυτά είναι τα ωραία που συμβαίνουν όταν οι άνθρωποι είναι ωραίοι!Επέστρεψα στη βάση μου ο δε Κώστας έκανα ένα ταξίδι αστραπή δυστυχώς για την κηδεία του φίλου του δημοσιογράφου Δημήτρη Γουσίδη.Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρουμε να κάνουμε και ένα ταξιδάκι για να σας δούμε επιτέλους!
Σε φιλώ γλυκά και εύχομαι πάντα τέτοια φίλε μου!Καλή βδομάδα!

Dinos-Art είπε...

Όλγα μου το χάρηκα κι εγώ που ταξίδεψε αυτός ο πίνακας τόσο μακριά.
Ένα από τα τιμήματα της μακροζωίας είναι ότι βλέπουμε να φεύγουν κάθε τόσο φίλοι αγαπημένοι. Τον ήξερα τον Γουσίδη, χωρίς να έχουμε ιδιαίτερη προσωπική σχέση. Τελευταία φορά τον αντάμωσα στην γκαλερί Ειρμός τον περασμένο χειμώνα.
Ο Τόλης κι εγώ είμαστε λίγο της ακινησίας. Αν εσείς κάνετε ένα ταξιδάκι προς τα πάνω θα χαρούμε πολύ να ανταμώσουμε. Προς το παρόν φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα και καλό μήνα.

Taelia88 είπε...

Συγχαρητήρια!!! Καλή επιτυχία να έχει ο πίνακας στην έκθεση!! Πάντα τέτοια εύχομαι!!
Καλό μήνα!!

ΦΛΩΡΑ είπε...

Πολύ χαίρομαι για τη συμμετοχή σου σε αυτήν την έκθεση.
Εύχομαι να συζητηθεί, να θαυμαστεί, να διακριθεί ο πίνακας και συ μαζί

Lampros Lampinos είπε...

Συγχαρητήρια... πάντα τέτοια!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Υστερα απο αρκετη απουσια καλοκαιριου περνώ απο τους φιλους να μαθω νεα τους και να ευχηθω για το νεο μηνα.Μακάρι αυτός ο μήνας να είναι όμορφος , γεμάτος με τύχη και πολλά χαμόγελα γιατί χρειαζόμαστε κάθε σταγόνα θετικής ενέργειας!Καλό μας μήνα λοιπόν με υγεια πανω απ όλα και καλο φθινοπωρο!!!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ καλη επιτυχια!!!!

Dinos-Art είπε...

Taelia, σημασία μεγάλη έχει το γεγονός που τόσα πολλά έργα τόσων Θεσσαλονικέων καλλιτεχνών ταξίδεψαν σε έναν αρκετά μακρινό τόπο για να τα δει ένας άλλος κόσμος. Καλή εβδομάδα.

Dinos-Art είπε...

Κι εγώ το χάρηκα πολύ Flora μου, αλλά το μεγάλο μπράβο ανήκει στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης που οργάνωσε αυτήν τη μεγάλη ομαδική έκθεση σε έναν αρκετά μακρινό τόπο. Και όποιος έχει ασχοληθεί με εκθέσεις ξέρει πολύ καλά τι μεγάλος κόπος και προετοιμασία χρειάζεται για την επιτυχή διοργάνωση τέτοιων εκθέσεων. Να έχεις μια καλή εβδομάδα.

Dinos-Art είπε...

Lampro μου ευχαριστώ πολύ. Πολύ δύσκολες μέρες περνάμε και δεν θα μπορούσε και η τέχνη να μην περνά δύσκολα. Προσωπικά συνεχίζω να δουλεύω και έτσι ισορροπώ.
Καλή εβδομάδα.

Dinos-Art είπε...

SKPOYTZAKO ευχαριστώ που πέρασες, καλό μήνα και σε σένα.

anna είπε...

Καλησπέρα Ντίνο μου.Αισθάνομαι υπερήφανη για τους ανθρώπους που ασχολούνται με την τέχνη και τον πολιτισμό μας.Με όποιο κόστος και όποιες δυσκολίες.Σ'ευχαριστώ πολύ που πέρασες και μου ευχήθηκες για το γάμο του γιού μου.Καλό σου βράδυ.

Dinos-Art είπε...

Άννα μου, η ενασχόληση με την τέχνη είναι ισορροπία ζωής για μένα, εδώ και σαράντα περίπου χρόνια. Διερωτώμαι τι θα έκαμνα κι αν θα ήμουν όρθιος αν δεν είχα σμίξει, εντελώς τυχαία, μαζί της.
Καλό μήνα εύχομαι σε όλους σας.

Margo είπε...

Συγχαρητήρια για ετούτο το ταξίδι στον Βορρά του έργου σου Ντίνου μου, πληρωμή για την αγάπη σου σε αυτό που κάνεις τόσο ξεχωριστά.
Να σαι καλά και πάντα τέτοιες διακρίσεις εύχομαι.

Σε φιλώ!

Α. Δ.Ε. ΒΑΛΜΑΣ είπε...

Μπράβο Ντίνο μου πολύ χαίρομαι αν και δεν είναι κάτι τυχαίο αφού η τέχνη σου δεν αναγνωρίζεται μόνο από τους γνώστες αλλά ακόμα και στο διαδίκτυο από ανθρώπους που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την ζωγραφική όπως και εγώ. Στο ιστολόγιο μου ή στο facebook όταν βάζω κάποια ζωγραφιά σου αρέσει σε πολλούς. Πιστεύω στην Ρωσία θα την χάρηκαν την έκθεση γιατί αγαπούν πολύ τις τέχνες. Η νύφη μου είναι από την Αγία Πετρούπολη έχει σπουδάσει θέατρο και μουσική και βλέπω ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν πραγματικό επίπεδο, άλλωστε είναι γνωστή η αγάπη τους για τις τέχνες δεν χρειάζεται να το αναλύσω περαιτέρω. Εύχομαι να είσαι γερός και πολλές ακόμα επιτυχίες...

Dinos-Art είπε...

Μαρία της ωραίας Μυκόνου ευχαριστώ.
Καλό μήνα να έχετε. Φιλιά.

Dinos-Art είπε...

Τάσο μου, η τέχνη πρέπει να ταξιδεύει γιατί παντού υπάρχουν άνθρωποι που τη σέβονται και την αγαπούν. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να δεις ένα έργο, κάθε ψυχούλα, και μόνον αυτή, έχει την ειδικότητα. Καλό απόγευμα.

Unknown είπε...

γειά σου Ντίνο-)))
τι χαρούμενα νέα,από την αρχή μου άρεσε αυτό το έργο,δείχνει πόσο αγαπάς τη Θεσσαλονίκη.Εύχομαι να αναγνωριστεί σε όλο τον κόσμο,και καλή επιτυχία γενικά-))))
όταν μπορέσεις κερνάω παγωτο-)))
καλό βράααααααααδυ

Dinos-Art είπε...

Ας είναι ένας καλό πρεσβευτής για την πόλη μας. Θα περάσω για παγωτό, αλλά παρακαλώ να είναι ντουντουρμάς. Καλό βράδυ Χρυσούλα.

MYSTELIOS είπε...

Συγχαρητήρια φίλε Ντίνο σίγουρα μεγάλη επιτυχία , χαίρομαι όταν η τέχνη ταξιδεύει και ενώνει με τον μοναδικό τρόπο της τους πολιτισμούς των λαών !!! Εύχομαι να είσαι πάντα γερός και δυνατός και να χαίρεσαι ακόμη πιο πολλές και μεγάλες επιτυχίες !!!

nameliart είπε...

Υπέροχα νέα! Χαίρομαι ειλικρινά πάρα πολύ όταν ακούω (ή διαβάζω) τέτοιες ειδήσεις, δεδομένου μάλιστα ότι οι συνήθεις ειδήσεις που φτάνουν στ' αυτιά μας είναι μαύρη απογοήτευση. Επιτέλους κάτι πραγματικά ανεβαστικό και βαθειά παρήγορο!
Συγχαρητήρια Ντίνο, από καρδιάς!!!

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ Στέλιο μου. Έχω συμμετάσχει μέχρι σήμερα σε περισσότερες από 250 ομαδικές εκθέσεις, αυτή είναι από τις σημαντικότερες. Καλό απόγευμα.

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ Μελίνα μου. Όπως είπα και σε άλλον φίλο, το μεγάλο μπράβο ανήκει στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης που διοργάνωσε αυτήν τη σημαντική έκθεση. Να περάσεις καλό απόγευμα. Φιλιά.