Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Έρωτας κάτω απ'τη χειμωνιάτικη πανσέληνο


Ερωτευμένοι προλαβαίνετε. Ξέρετε πότε είναι η επόμενη πανσέληνος;

12 σχόλια:

55fm είπε...

Ντίνο μου, πανέμορφο!
Και πρόσφατη δημιουργία!
Χρώματα και θέμα διαθέτουν παραπλανητική γοητεία...
Ευτυχώς προλαβαίνω μέχρι 31/12 να την απολαύσω...και με λαχτάρα να αγκαλιάσω άλλον έναν χρόνο!
Αλήθεια, τελικά επηρεάζει η πανσέληνος την ανθρώπινη συμπεριφορά;
Κρίμα είναι να χρεώνεται το φεγγαράκι, με διάφορες ιδιοτροπίες...αλλά αν φταίει..;
Σε φιλώ!

IZA είπε...

Τη χειμωνιάτικη πανσέληνο τη χαίρονται μόνο οι πολύ ερωτευμένοι. Οι υπόλοιποι κρυώνουν για να πάνε νυχτιάτικα στην παραλία. Δεν ξέρω πως εμπνεύστηκες τον πίνακά σου, ξέρω όμως ότι είναι θεσπέσιος. Αυτές οι αποχρώσεις του μωβ είναι υπέροχες και η σύνθεση τόσο ισορροπημένη. Μόνο άνθρωπος που έχει ερωτευτεί πολύ μπορεί να ζωγραφίσει έτσι τη γοητεία που ασκεί η πανσέληνος στις καρδιές των ερωτευμένων. Υπέροχο!

Dinos-Art είπε...

Ουρανία, βλέπω είσαι έτοιμη. Λάβετε θέσεις λοιπόν, αγκαλιάζεις με λαχτάρα τον νέο χρόνο (παρ'όλο ένας ακόμη στην πλάτη μας) και τον καλό σου με πανσέληνο. Τι ωραία συγκυρία. Πρωτοχρονιά με πανσέληνο!
Τη ζωγραφιά τελείωσα χθες, την φωτογράφισα με την παλιά μου μηχανή Praktica 1960 Ανατολικής Γερμανίας, εμφάνισα σήμερα το φιλμ και νάτην στο blog.
Ηλιθιότητα να χρεώνουμε στο φεγγαράκι κακοδαιμονίες μας. Πόσο όμως έχει απομυθοποιηθεί με το πάτημα εκεί του ανθρώπου! Αλήθεια όμως πάτησε ή όχι; Πολλοί επιμένουν ότι ό,τι είδαμε στην TV ήταν επίγειο επίτευγμα της τεχνολογίας. Δεν βαρυέσαι, όπως και νά'χει εμείς θα λέμε το γνωστό "φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ" αλλά και να αγαπώ.
Καλό βράδυ.

Dinos-Art είπε...

ΙΖΑ, και οι ερωτευμένοι και οι ρομαντικοί. Αξίζει τον κόπο όπως και να'χει.
Είχα πολλά καλοκαιρινά βιώματα από πανσέληνο στη Χαλκιδική και για ώρες καθόμουν στο μπαλκόνι και χάζευα τη φεγγαρόστρατα μέσα στη θάλασσα.
Χειμωνιάτικα μόνο εδώ από το μπαλκόνι μου στη Θεσσαλονίκη, που βλέπει τον Θερμαϊκό και την Πάνω πόλη. Έδεσα λοιπόν την καλοκαιρινή φεγγαρόστρατα με τη χειμωνιάτικη και να το αποτέλεσμα.
Δεν είναι απαραίτητο να είσαι ο ίδιος στο πλάνο. Προσωπικά χαίρομαι να βλέπω νέα παιδιά να αφήνουν καφετέριες και μπαράκια και να απολαμβάνουν τη "ζέστη" κάτω από τη χειμωνιάτικη πανσέληνο.
Καλό βράδυ ΙΖΑ.

Τζούλια Φορτούνη είπε...

πολύ όμορφο Ντίνο! αγαπημένες αποχρώσεις και ναι..."του Γενάρη το φεγγάρι λάμπει σα μαργαριτάρι..."

καλό βράδυ σε όλη την παρέα

Margo είπε...

Πολύ όμορφο, μαγνητίζει όπως και το ίδιο το φεγγάρι και όχι μόνο τους ερωτευμένους :)

Την Πρωτοχρονιά θα έχουμε κάτι να χαζεύουμε εδώ στην ερημιά έλλειψη λοιπών εκδηλώσεων και βεγγαλικών :)

Μήπως ήρθε η στιγμή να πάρεις μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή για να φωτογραφίζεις τα έργα σου; Είναι μεγάλη ευκολία και κάνεις τη δουλειά σου άμεσα.

Καλή σου νύχτα Ντίνο μου

Dinos-Art είπε...

Πως ήταν δυνατό στη ΜΩΒ να μην αρέσουν τα μωβ.
Καλό βράδυ Τζούλια.

Dinos-Art είπε...

Τι να τα κάνεις τα βεγγαλικά και άλλα μπλα, μπλα. Κάθησε και πάρε την μαγεία της φεγγαρόστρατας μέσα στην απεραντοσύνη της θάλασσας.
Μαρία, σωστά λες για ψηφιακή, αλλά φτάνει για μένα όση τεχνολογία έχω κατακτήσει. Προσπαθώ να μην μου κλέβει χρόνο από τη ζωγραφική. Η Prakticoula που έχω εδώ και πενήντα χρόνια μου αρκεί, καθώς εγώ κανονίζω διαφράγματα, φωτισμό και λοιπά. Με τα ψηφιακά έχει γίνει αητός ο 12χρονος εγγονός μου, που πάλι δυστυχώς για δύο εβδομάδες ήταν νοσοκομείο. Έχει τρέλλα με τα αστρονομικά και σήμερα πήγα και του πήρα για Χριστουγεννιάτικο δώρο ένα τηλεσκόπιο. Αυτή τη στιγμή το στήνει.
Καλό σου βράδυ και καραούλι για τη νέα πανσέληνο, την τελευταία βραδυά τοτ χρόνου, με την ψηφιακή για να μας την ανεβάσεις στο blog σου.

thumbelina είπε...

Πανέμορφος ο πίνακας και οι αποχρώσεις του μωβ είναι υπέροχες.
εμένα μου αρέσει γενικά η εικόνα των ερωτευμένων δίπλα στη παραλία, τώρα αν έχει και πανσέληνο η μαγεία είναι ακόμα μεγαλύτερη..
πρωτοχρονιά με πανσέληνο λοιπόν, τέλεια...
καλή σου μέρα!

ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Ντινο μου ο πινακας σου ειναι υπεροχος,Μωρε τι ταλεντα εχω βρει εδω μεσα.Ειμαι περηφανη γιαυτο.Μια ματια και μονο στην χειμωνιατικη πανσεληνο φτανει για να ερωτευτεις,αν δεν σ'εχει επισκεφτει ο φτερωτος θεος ηδη.Και να μην ξεχασουμε να ερωτευτουμε την ζωη,για να μας το ανταποδωσει.

Dinos-Art είπε...

Όταν είσαι ερωτευμένος thumbelina, όλα τα βρίσκεις μαγικά.
Καλό σου απόγευμα.

Dinos-Art είπε...

Σίγουρα η ίδια η ζωή είναι δώρο Γιάννα.
Καλό απόγευμα.