Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΛΗ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ...


...για το βιβλίο του "Ο δρόμος για την Ουρανούπολη".

ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ Τόλη!!! Χριστουγεννιάτικο δώρο στους φίλους σου και όσους αγαπούν την γραφή σου. Καιρός ήταν και μιά δημόσια αναγνώριση.

20 σχόλια:

Poet είπε...

Ευχαριστώ θερμά, Ντίνο μου. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα, ούτε καν το φανταζόμουν. Ιδιαίτερα και γιατί ήξερα ένα μόνο μέλος της κριτικής επιτροπής και αυτό από μακριά.

Όταν ήταν να εκδοθεί το βιβλίο, θυμάμαι ότι είχα ζητήσει να περάσει στο εξώφυλλο η ωραία ζωγραφιά σου αλλά η Νεφέλη επέμενε να μπει το σχέδιο του Δημήτρη Στεβή.

Ευχαριστώ και πάλι. Καλά Χριστούγεννα.

Dinos-Art είπε...

Η συνέχεια ξέρεις ποια πρέπει να είναι: Το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου σου. Πιστεύω και εύχομαι να μακροημερεύσουμε για να το χαρούμε.
Καλά Χριστούγεννα Τόλη μου.

Τζούλια Φορτούνη είπε...

τι μεγάλη χαρά και η σημερινή!!! Μόλις μπόρεσα να συνδεθώ από ασύρματο δίκτυο στο χωριό που βρίσκομαι για να στείλω και ηλεκτρονικά τα συγχαρητήρια στον ποιητή μας! Τόλη νιώθω πραγματικά μεγάλη συγκίνηση γι΄αυτή σου τη διάκριση!!! Να είσαι πάντα καλά να δημιουργείς και να μας εκπλήσσεις έτσι ευχάριστα!!!

Margo είπε...

Μπράβο Τόλη! Άξιος της αναγνώρισης μα πάνω απ’ όλα άξιος της αγάπης όλου του κόσμου που έχει τη τύχη να σε έχει κοντά του.
Να σαι καλά και να μας φωτίζεις με την γλυκιά σου παρουσία τις στιγμές που θα έρθουν.
Ευχαριστούμε Ντίνο για την πληροφορία πώς θα το μαθαίναμε αλλιώς;
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους!!!

Margo είπε...

Ξέχασα Ντίνο.. τι όμορφος ο πίνακας που είναι εμπνευσμένος από τον δρόμο στην ουρανούπολη! Είστε ένας υπέροχος συνδυασμός:)

Ανδρέας Καρακόκκινος είπε...

Μοιραζόμαστε τη χαρά του φίλου μας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια και πάντα με επιτυχία.
Τώρα το κρασί στα Κάστρα δεν το γλυτώνει'
Σου εύχομαι Ντίνο Καλά Χριστούγεννα γεμάτα όμορφες στιγμές σαν κι αυτή.

ippoliti_ippoliti είπε...

Συγχαρητήρια. Πάντα χαρές, επιτυχίες κι όμορφες στιγμές. Θα μεταφέρω το νέο σήμερα το βράδυ στη φίλη μου carpe diem της μπλογκόσφαιρας που εκτιμά τον κο Νικηφόρου βαθύτατα.
Χρόνια καλά και πολλά

55fm είπε...

Nτίνο μου,τι είδηση συγκινητική είναι αυτή!!!
Η αλήθεια είναι ότι με πήρε κάποια στιγμή η Τζούλια ταξίδευε,ένιωσα τόση χαρά μέσα στην λύπη μου, μετά τη διάρρηξη του σπιτιού μου!
Αλλά από το πρωί,έχω μαστόρους και κλειδαράδες για ενίσχυση...και ήμουν χαμένη!
Τελικά αυτό είναι η ζωή...
Πίκρα...χαρά...και να..!
Εύχομαι να είμαστε καλά, να δούμε και να χαρούμε και άλλες διακρίσεις!!!
Τόλη μου,τα θερμά μου συγχαρητήρια!
Ντίνο μου τι όμορφη ζωγραφιά του δρόμου για την Ουρανούπολη!
Καμαρώνω,καμαρώνω,καμαρώνω για ότι συμβαίνει...
Και μετά με λέτε υπερβολική...
Αποδείχθηκε ότι δεν είμαι...
Μη σας ξανακούσω να κοκκινίζετε,γιατί θα πάρω φόρα και θα λέω τα δικά μου...
Καλά Χριστούγεννα!
Σας φιλώ!

Dinos-Art είπε...

Τζούλια, τη διάκριση την είχε από χρόνια μέσα στις καρδιές των τόσων φίλων. Το βραβείο, δημόσια αναγνώριση.
Να περνάτε καλά εκεί που είστε.

Dinos-Art είπε...

Margo, βουντού έκαμνα όταν ζωγράφιζα τον πίνακα και να το αποτέλεσμα. Το ίδιο βουντού έκαμνα όταν ζωγράφιζα τον πίνακα για το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου 2010 και προκριθήκαμε.
Να περνάτε καλά στην ωραία Μύκονο.

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές σου Αντρέα.
Σου στέλνω και τις δικές μου. Και βέβαια δεν το γλυτώνει το κρασί στα Κάστρα. Κάτι ψήνεται για τα μέσα Γεννάρη, που προγραμματίζουν να έρθουν Θεσσαλονίκη οι Κώστας & Όλγα, Νίκος & Τζούλια, ΙΖΑ & (;) και γιατί όχι και η Margo από Μύκονο. Θα είμαστε μια πολύ ωραία παρέα. Θα ξοδευτεί βέβαια κάτι παραπάνω ο Τόλης, ε, κρατικό βραβείο είναι αυτό.
Καλό σου Χριστουγεννιάτικο ξημέρωμα.

Dinos-Art είπε...

Όλγα-Ουρανία πιστεύω να απάλυνε λίγο τη στενοχώρια σου από τη διάρρηξη η χαρά που μας έδωσε ο Τόλης. Να είμαστε όλοι καλά για να χαιρόμαστε με τις χαρές των φίλων.
Καλό παραμονιάτικο βράδυ, έστω και με μαστόρια (δώσ'τους και κανένα ουίσκι, κερασμένο από μένα).

Dinos-Art είπε...

Πάντα τέτοια να μαθαίνουμε ippoliti_ippoliti.
Χρόνια Πολλά-Καλά και σε σένα.

IZA είπε...

Πολλά συγχαρητήρια για το φίλο μας. Αν και δε χρειάζονται τα βραβεία για να εκτιμήσουμε την αξία του έργου του Τόλη, δεν παύει η αναγνώριση του έργου του να είναι πολύ σημαντική για τον ίδιο μα και για τους φίλους του. Πολύ όμορφο το εξώφυλλο του βιβλίου μα και ο πίνακάς σου ιδιαίτερα μαγικός. Χρόνια πολλά σε όλους.

Poet είπε...

Σας ευχαριστώ όλους θερμά, φίλοι μου, για τα καλά σας λόγια. Ντίνο, Τζούλια, Margo, Ανδρέα, ippoliti_ippoliti, Ουρανία, Μαρία.

Δεν είχα ποτέ την παραμικρή φιλοδοξία για κανένα βραβείο. Ήθελα μόνο να φανώ συνεπής, να αφιερώσω τη ζωή μου σε εκείνο που ήμουν ταγμένος να κάνω. Το πλήρωσα ακριβά με 42 χρόνια βιοποριστικής εργασίας αλλά βέβαια όλα τα πράγματα που αξίζουν έχουν ένα βαρύ τίμημα. Έτσι, μετά την αποφυλάκισή μου το 1999, αφιερώθηκα αποκλειστικά στη λογοτεχνία.

Χαρά μου θα είναι το κρασί στα Κάστρα (και τα ρεμπέτικα). Και με όλους τους φίλους μας από την Αθήνα. Ippoliti_ippoliti, tους θερμούς χαιρετισμούς μου στην Όλγα (carpe diem). Την εκτιμώ κι εγώ και η απουσία της μου κοστίζει.

Ουρανία μου, στενοχωρήθηκα με τη διάρρηξη στο σπίτι σου. Με τη βεβήλωση του προσωπικού σας χώρου. Περαστικά και από μένα είσαι απόλυτα ελεύθερη να απλώνεις εδώ τον πλούτο της καρδιάς σου με λέξεις.

Ντίνο, συνέχισε απτόητος το βουντού σου. Δεν κάνουμε βήμα χωρίς αυτό.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Συγχαρτηρια κι απο μενα!
Χαιρομαι να βρισκω στο δρομο μου τετοιους ανθρωπους

Dinos-Art είπε...

Όπως τα λες είναι ΙΖΑ.
Χθες καμαρώσαμε τα κουκλάκια σου στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου. Συγκινηθήκαμε πολύ η γυναίκα μου κι εγώ. Να είναι πάντα γερά και δυνατά και να μας χαρίζουν τη χαμένη μας παιδικότητα.
Χρόνια Πολλά.

Dinos-Art είπε...

Καλωσόρισες Ρίκη.
Χρόνια Πολλά.

IZA είπε...

Ντίνο μου κι εμένα με συγκινούν τα καλά σας λόγια. Ο Τυπάλδος είναι ένας άνθρωπος με πάθος γι αυτό που κάνει και η δουλειά του με τα παιδιά είναι καταπληκτική. Πριν λίγες μέρες έδωσαν και μια συναυλία στον Πειραιά. Τα παιδιά ήταν τόσο καταπληκτικά και μας συγκίνησαν όλους. Να είστε όλοι καλά.

Dinos-Art είπε...

Όταν εμφανίζεται η χορωδία Τυπάλδου στην τηλεόραση, είναι από τις πολύ λίγες φορές που στηνόμαστε με τη γυναίκα μου στην κατά τα άλλα χαζο-TV, να απολαύσουμε αυτές τις αγγελικές φωνές. Νομίζω ότι έχουν μια δεύτερη
παρουσία σήμερα Σάββατο, που η εκπομπή είναι αφιερωμένη στο Χαμόγελο του Παιδιού. ΄Ετσι είναι;
Εν πάση περιπτώσει θα στηθούμε, γιατί η όλη εκπομπή με τα παιδάκια θα είναι πολύ συγκινητική, όπως είδα στο διαφημιστικό trailer.
Καλό βράδυ ΙΖΑ.