Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Μπυρίτσα στο "Ντορέ" αντάμα με τις γατούλες του / Beer & Cats at "Ntore Beer House"



Τρεις ζωγραφιές μεικτής τεχνικής (τέμπερα + sous verre), 28X12 εκ. κάθε μία, 2012
Three paintings with mixed technique (tempera + sous verre), 28X12 cm. each, 2012

Οι ζωγραφιές αφιερώνονται στη Flora, που πάντοτε πρώτη μπαίνει και σχολιάζει τις αναρτήσεις μου

Η παρέα του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου στο "Ντορέ"
The friendly company of the poet Dinos Christianopoulos at "Ntore"

24 σχόλια:

MYSTELIOS είπε...

Πολύ όμορφες και οι τρείς ζωγραφιές και πάντα υπέροχες οι γατούλες σου φίλε Ντίνο !!!
Πίνω και εγώ μια μπύρα λοιπόν στην υγειά της ωραίας παρέας σας !!!

55fm είπε...

Αυτή είναι ζωή!Αυτές είναι ζωγραφιές!
Στην υγειά μας φιλαράκι μου αγαπημένο!!!

Dinos-Art είπε...

Πρόσφορος για χρόνια πολλά, ο φιλόξενος χώρος του ιστορικού "Ντορέ". Απέναντι από τον Λευκό Πύργο, μπροστά στα αγάλματα του Παύλου Μελά και του Ιωάννη Παπάφη, κάτω από τον αγέραστο τριακοσίων χρόνων πελώριο πλάτανο, με την βρυσούλα στη ρίζα του, που χρόνια τώρα δροσίζονται περαστικοί και περιστέρια. Εκεί, εδώ και χρόνια πάλι, συναντιέται, κάθε δεύτερη Τρίτη, η παρέα του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου, ζωγράφοι, λογοτέχνες, καλλιτέχνες- φωτογράφοι, συνθέτες, τραγουδιστές κ.ά. Συζήτηση για πολλά και διάφορα, απαραίτητο το καλλιτεχνολογοτεχνικό κουτσομπολιό με γέλιο και καλή διάθεση. Κι ενώ απολαμβάνουμε τη μπυρίτσα μας, ή άλλοι τον καφέ τους, ελεύθερες γλυκές γατούλες τριγυρνούν ανάμεσα στα πόδια μας χαϊδεύοντάς τα με τις φουντωτές ουρίτσες τους. Αυτό μου έδωσε την έμπνευση για τους τρείς αυτούς πίνακες. "Έδεσα" τις γατούλες με τα sous verre μπύρας
(αυτούσια κολλημένα πάνω στις ζωγραφιές) που ακουμπάμε τα ποτήρια μας.
Στην υγειά σας Όλγα και Στέλιο μου, πρώτοι κοινωνοί αυτής της ωραίας παρέας μας.

ΦΛΩΡΑ είπε...

Αχ Ντίνο μου, σήμερα που μου αφιέρωσες τις ζωγραφιές σου έχασα την πρωτιά.
Ένα αστείο σου είπα και συ έσπευσες να μου αφιερώσεις μην νοιώσω αδικημένη.
Ευχαριστώ πολύ πολύ πάντως και δεν χρειάζεται ακόμη μια φορά να σου πω πόσο μου αρέσουν οι ζωγραφιές σου αυτές με το τόσο ιδιαίτερο ύφος.
Να είστε πάντα καλά και να πηγαίνετε να απολαμβάνετε τον ελεύθερο χρόνο σας.

Mariela είπε...

ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!!!!!!!
ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ!!!!!!!!!
ΑΠΑΙΧΤΕΣ!!!!!!!!

Dinos-Art είπε...

Μην υποσχεθείς σε μικρό παιδί και... σε γυναίκα και δεν το πραγματοποιήσεις. Κάηκες (χα, χα, χα). Ναι αυτήν τη φορά σε πρόλαβαν ο Στέλιος και η Όλγα (άλλη αγαπημένη). Σημασία έχει ότι σου άρεσαν οι ζωγραφιές. Καληνύχτα.

Dinos-Art είπε...

Mariela μου, ξέρεις, ο καλλιτέχνης πρέπει να αυτοσχεδιάζει και να εμπνέεται από πράγματα που άλλοι τα προσπερνούν με αδιαφορία. Χαίρομαι που σου άρεσαν. Να έχεις μια καλή νύχτα με εμπνεύσεις για την επόμενη μέρα.

nameliart είπε...

Τέλειες, τέλειες, τέλειες οι γατούλες!!! Αλλά και η παρέα ζηλευτή! Όπως και το τραπέζι άλλωστε... Από τέτοιες στιγμές συντίθεται ο καμβάς της ζωής μας Ντίνο! Να είσαι πάντα καλά, και εσύ και όλοι στη παρέα, να τις ζωγραφίζετε με τα δικά σας, αναλοίωτα στο χρόνο, χρώματα!

xristin είπε...

Νάτα πάλι τα αγαπημένα μου γατιά με τις φουντωτές ουρές.

Κατά πως τα λες Ντίνο,εγώ δεν πρόκειται να πάρω αφιέρωση ούτε στον αιώνα των άπαντα,
καθότι είμαι πάντα τελευταία και καταϊδρωμένη στα σχόλια.
Θα διορθωθώ όμως και θα κρατάω τσίλιες έξω από το blog σου.
Δεν μπορεί,θα την προλάβω την Φλώρα,που είναι και πολύ καλή φίλη μου.
Εν ανάγκη θα βάλω και το ξυπνητήρι!
Χα,χα!
Για την παρέα δεν το συζητώ.
Απλώς ζηλεύω.

Υ.γ
Ντίνο,αυτή η μεικτή τεχνική (τέμπερα + sous verre) τι είναι;
Φιλάκια.

Dinos-Art είπε...

Μελίνα μου, τό'ξερα ότι θα σε ενθουσιάσουν οι γατούλες.
Τέτοιες παρέες, καλλιτεχνικές-λογοτεχνικές, υπήρχαν πάντοτε στη Θεσσαλονίκη και έχουν συνθέσει, όπως λες, τον καμβά της πόλης. Πόλος έλξης κάθε παρέας είναι η προσωπικότητα, γύρω από την οποία στήνεται η παρέα και από αυτόν εξαρτάται η μακροβιότητά της. Στην προκειμένη περίπτωση είναι ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος.
Όλοι γνωριζόμασταν από την Μικρή πινακοθήκη "Διαγώνιος", και, όταν το 1996 έκλεισε, αρχίσαμε να συναντιώμαστε πρώτα σε ένα καφέ στην Πλατεία Αριστοτέλους και τα τελευταία πολλά χρόνια στο ιστορικό "Ντορέ". Το λέω "ιστορικό" γιατί εκεί σύχναζαν παλιά ηθοποιοί, σκηνοθέτες και άλλοι καλλιτέχνες μετά τις προβολές ταινιών του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο γειτονικό θέατρο της εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και είχαν ολονυκτίες κάνοντας κριτική στις ταινίες που είχαν προβληθεί. Νομίζω ότι η παρέα μας με τον Ντίνο Χριστιανόπουλο είναι η μακροβιότερη. Καλό απόγευμα. Φιλιά.

Dinos-Art είπε...

Χριστίνα μου, ξέρω ότι και συ λατρεύεις τις γατούλες, φαίνεται και στο προφίλ σου.
Εσύ είσαι προνομιούχα γιατί έχεις ιδιόχειρη αφιέρωση. Εν πάση περιπτώσει θα σε πάρω και σένα (ωχ, παρασύρθηκα από τον Τατσόπουλο) και θα σου αφιερώσω κάτι και δημόσια.
Τώρα για την τεχνική: "Μεικτή τεχνική" είναι αυτή που ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί πέραν του ενός υλικά. Στις προηγούμενες ζωγραφιές είδες ότι εκτός από την τέμπερα χρησιμοποίησα και αποξηραμένα φύλλα. Στην προκειμένη περίπτωση μάζεψα από το "Ντορέ" μερικά sous verre (=κάτω από το ποτήρι), δηλαδή τα στρογγυλά χαρτονάκια που βάζει ο σερβιτόρος κάτω από τα ποτήρια για να μη βρέχεται το τραπέζι από τα νερά που στάζουν. Τα κόλλησα στις ζωγραφιές και τα έδεσα ζωγραφικά με τις γατούλες, που κυκλοφορούν πάντοτε κάτω από τα πόδια μας. Η δυσκολία με την μεικτή τεχνική είναι να δέσουν τα ετερόκλητα υλικά
τόσο χρωματικά όσο και συνθετικά. Ελύθη απορία;
Καλό απόγευμα. Πολλά φιλιά.

ΦΛΩΡΑ είπε...

Εγώ πάντως τα έργα που μου αφιέρωσες
τα στόλισα στο blog μου δεξιά και θα τα αφήσω εκεί για όσο υπάρχει το blog.

Dinos-Art είπε...

Τα είδα Flora, ευχαριστώ. Δεν μπόρεσα όμως να διακρίνω τι γράφεις από κάτω.

magda είπε...

Ντίνο μου καλημέρα!
Εξαιρετικά πρωτότυπη σύζευξη!!!!
Είσαι σπουδαίος και καινοτόμος δημιουργός!!!
Συγχαρητήρια!
Σχετικά με τον Παλαιό Παντελεήμονα κι εγώ διάβασα στο Ίντερνετ, ότι το χωριό εγκαταλείφθηκε, λόγω κατολισθήσεων.
Μίλησα με μια ηλικιωμένη γυναίκα και μου είπε, ότι υπήρξαν και κατολισθήσεις, αλλά το κυριότερο ήταν ότι η ζωή τους ήταν δύσκολη, ζούσαν 2-3 οικογένειες στο ίδιο σπίτι, ότι δρόμος δεν υπήρχε, εκεί χιόνιζε και κάτω είχε ήλιο και άλλα τέτοια...
Δεν ξέρω που είναι η αλήθεια. Και αναρωτιέμαι, το θαυμάσιο αυτό ανακατασκευασμένο χωριό, δεν κινδυνεύει πια από κατολισθήσεις;
Το ίδιο έγινε με τον Παρθενώνα του Μαρμαρά. Εγκαταλείφθηκε και μετά από χρόνια μοσχοπουλήθηκαν τα σπίτια-ερείπια με τα οικοπεδάκια τους σε Θεσσαλονικείς και ξένους.
Και τώρα είναι ένας πανέμορφος οικισμός!
Σου εύχομαι καλημέρα, να είστε όλοι στην παρέα γεροί και να την απολαμβάνετε!

Dinos-Art είπε...

Να και ένα χαριτωμένο ανέκδοτο για γατούλες, που διάβασα σε ένα blog:

A cat died and went to Heaven. God met her at the gates and said, "You have been a good cat all these years. Anything you want is yours for the asking." The cat thought for a minute and then said, "All my life I lived on a farm and slept on hard wooden floors. I would like a real fluffy pillow to sleep on." God said, "Say no more." Instantly the cat had a huge fluffy pillow.
A few days later, six mice were killed in an accident and they all went to Heaven together. God met the mice at the gates with the same offer that He made to the cat. The mice said, "Well, we have had to run all of our lives: from cats, dogs, and even people with brooms! If we could just have some little roller skates, we would not have to run again." God answered, "It is done." All the mice had beautiful roller skates.
About a week later, God decided to check on the cat. He found her sound asleep on her fluffy pillow. God gently awakened the cat and asked, "Is everything okay? How have you been doing? Are you happy?" The cat replied, "Oh, it is WONDERFUL. I have never been so happy in my life. The pillow is so fluffy, and those little Meals on Wheels you have been sending over are delicious!"
Καλό Σαββατοκύριακο!!!

Dinos-Art είπε...

Μάγδα μου, χαίρομαι ιδιαίτερα που σου άρεσαν. Ο καλλιτέχνης πρέπει πάντοτε να ψάχνει και γύρω του αλλά και τον εαυτό του.
Σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου έδωσες για τον Άγιο Παντελεήμονα. Συνέχισε να μας ξεναγείς στις ομορφιές τόσο της Ελλάδας μας αλλά και άλλων τόπων.
Καλό Σαββατοκύριακο.

ΦΛΩΡΑ είπε...

Dino μου, επειδή δεν ξέρω ακόμη πολύ καλά όλα τα κόλπα του blogger, ζήτησα τη βοήθεια της xristin και τώρα η τιμή που μου έκανες με την αφιέρωσή σου βρήκε τον σωστό τρόπο να προβληθεί. Αν θέλεις πέρνα να δεις τα έργα σου όπως πρέπει και τους αξίζει.

Dinos-Art είπε...

Τα είδα Flora μου, πολύ ωραία, ευχαριστώ εσένα και μπράβο στη xristin.
Ούτε κι εγώ ξέρω πολλά κόλπα με blogging και γενικά ιντερνετικά. Να έδώ και μέρες σταμάτησε η μουσική του blog, προφανώς ο φορέας που τη στήριζε την έκλεισε, και δεν ξέρω πως να ξαναβάλω άλλη. Ίσως κάποια στιγμή κανένας φίλος με καθοδηγήσει κι εμένα.
Καλό βράδυ Σαββάτου και καλή Κυριακή σου εύχομαι.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Εύχομαι αυτός ο μήνας να είναι καλύτερος και να μας χαρίσει πολλά πριν εκπνεύσει το 2012. Να μας χαρίσει όμορφες στιγμές, υγεία σε όλους μας και ψυχική ηρεμία.Ας ξεκινησουμε λοιπόν, ένα αισιόδοξο ταξίδι γεμάτο από θετικές σκέψεις στην βάρκα του Δεκέμβρη και εύχομαι ο προορισμός να είναι μοναδικός ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!Oi γατουλες υπέροχες!!!

Dinos-Art είπε...

Skpoytzako ευχαριστώ πολύ για τις ολόθερμες ευχές σου. Καλό μήνα και σε σένα με ό,τι καλύτερο.

Rena είπε...

Τι όμορφες γατούλες και μια χαρά περνάτε βλέπω εκεί στη Θεσσαλονίκη!!!
Καλό απόγευμα!!!!

Marty είπε...

beautiful serie with these cats and beer !!!

Dinos-Art είπε...

Ρένα μου προσπαθούμε. Αλοίμονο αν τα βάψουμε μαύρα. Σε όλους αυτούς που βλέπεις έχουν μειωθεί οι συντάξεις τους στο μισό.

Dinos-Art είπε...

Very glad that you like this serie dear Marty. Have a nice weekend.