Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

"ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ" / Ομαδική εικαστική έκθεση στην IANOS GALLERY Θεσσαλονίκης

"ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ" | Ομαδική εικαστική έκθεση στην IANOS GALLERY
Εγκαίνια: Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013, 19.00 μ.μ. 
Διάρκεια έκθεσης: 9/12/13 έως 11/01/14
Ο εύγλωττος ως προς το περιεχόμενο και συμβολικός για τον ίδιο τον ΙΑΝΟ τίτλος επιλέχθηκε γιατί εμπερικλείει δυνητικά πολλά διαφορετικά βλέμματα, οπτικές γωνίες, πληροφορίες, καταγραφές και ορατές ή αθέατες όψεις ενός εκ των πλέον ιστορικών και σημαντικών δρόμων της πόλης: νεοκλασικά κτήρια και πνευματικά ιδρύματα, μουσεία και ηρωικούς αδριάντες, πλατείες και καφενεία, ιστορικούς κινηματογράφους, βιβλιοπωλεία και καταστήματα (ανοιχτά και κλειστά...) αλλά και ανεξίτηλα σημάδια ανθρώπων καθώς και ιστορικών γεγονότων.
Επιθυμία των συντελεστών είναι τα θραύσματα και τα μαγικά ευρήματα αυτής της οικείας αλλά και πληγείσας διαδρομής να αποτυπωθούν και να διασωθούν στα έργα σας. Ο ΙΑΝΟS, επιμένοντας τη συνέχεια της λειτουργίας του σε αυτές τις τόσο κεντρικές τοποθεσίες, επιθυμεί από τη μεριά του να υπογραμμίσει τη σημασία και το αναντικατάστατο του οργανικού αστικού ιστού. Κι εμείς, θεωρώντας με τη σειρά μας το ιστορικό κέντρο κληρονομιά και κοινό τόπο και αναφορά όλων μας, θα θέλαμε να μοιραστούμε το βλέμμα σας με τους επισκέπτες του χώρου.

Γιάννης Βούρος, Ανδρέας Γεωργιάδης, Σοφία Δατσέρη, Μηνάς Καμπιτάκης, Βασίλης Λιαούρης, Τίμος Μπατινάκης, Γεωργία Μπλιάτσου, Γιώργος Μπουκής, Κωνσταντίνος Παλιάν, Γεύσω Παπαδάκη, Ντίνος Παπασπύρου, Κώστας Παπατριαντα-φυλλόπουλος, Αντώνης Πατεράκης, Κατερίνα Πέτρουλα, Πάβλος Χα?πίδης, Αθηνά Χατζή
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος
Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού 

4 σχόλια:

MYSTELIOS είπε...

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον το θέμα της νέας ομαδικής σας έκθεσης !!!
Καλή επιτυχία φίλε Ντίνο !!!

xristin είπε...

Ομαδική έκθεση βλέπω,κάπου εκεί θα βρίσκεσαι και εσύ Ντίνο με τις δημιουργίες σου.
Εύχομαι λοιπόν πολλούς επισκέπτες και ακόμη πιο πολύ θαυμασμό για τα έργα σας.
Να είσαι καλά Ντίνο και καλή επιτυχία σε όλους

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ Στέλιο μου. Ιδιαίτερα την οδό Αριστοτέλους την έχω πολυζωγραφίσει. Στην επόμενη ανάρτηση θα δεις μερικές ζωγραφιές. Καλό μεσημέρι.

Dinos-Art είπε...

Χριστίνα μου, όλοι συμμετέχουμε με ένα έργο. Τον σημαντικό και ιστορικό αυτόν δρόμο της Θεσσαλονίκης, που ξεκινάει από τη θάλασσα, φθάνει στην οδό Εγνατία, αλλά ο άξονάς του επεκτείνεται μέχρι την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, τον έχω πολυζωγραφίσει. Θα αναρτήσω τρεις χαρακτηριστικές ζωγραφιές για να πάρεις μιαν ιδέα. Φιλιά.