Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Αφίσα της 1ης ατομικής μου έκθεσης



Για ενημέρωση των φίλων του διαδικτύου, αλλά και δική μου μνήμη, θα προσπαθήσω να κάνω μια αναδρομή στις 10 μέχρι σήμερα ατομικές μου εκθέσεις, αναρτώντας κάθε εβδομάδα πληροφοριακό υλικό για κάθε έκθεση, που θα περιλαμβάνει την αφίσα και κατ'επιλογήν πίνακες, φωτογραφίες και δημοσιεύματα του Τύπου.

14 σχόλια:

Mariela είπε...

Πολύ ιδιαίτερη η δουλειά σου.
Χαίρομαι που σε ανακάλυψα... και με τους ήχους του πιάνου τα έργα σου με ταξιδεύουν!!!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αυτο που ειδα μ αρεσε Ντινο
Αντε, μην αργησεις να βαλεις και τα υπολοιπα

IZA είπε...

Καλησπέρα, Ντίνο. Κατ' αρχάς να σε συγχαρώ για την οργάνωση και την τάξη που έχεις στο αρχείο σου. Δεύτερον παρατηρώ μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που ζωγράφιζες τότε με το τώρα. `Εχω την εντύπωση ότι τώρα η θεματολογία σου είναι πιο τολμηρή και το χρώμα σου πιο πλούσιο. Η ωριμότητα στη δουλειά σου είναι εμφανής. Συμφωνείς; Θα παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον την εξέλιξη της καλλιτεχνικής σου πορείας. Καληνύχτα στη Θεσσαλονίκη.

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ Mariela και καλώς ήρθες στον χώρο μου. Χαίρομαι που σου αρέσουν τα έργα μου...και σε ταξιδεύουν. Οι αναρτήσεις αυτές είναι και για μένα ένα ταξίδι στο προσωπικό μου παρελθόν.
Καλό σου βράδυ.

Dinos-Art είπε...

Ρίκη, καραούλι στο ιστολόγιό μου κάθε Κυριακή βράδυ, όπως παλιά οι Κρητικοί στον Ψηλορείτη.
Καλό σου βράδυ.

Dinos-Art είπε...

Μαρία, η τάξη είναι κατάλοιπο της πρώην τραπεζικής μου βιοποριστικής πορείας. Συμφωνώ για τις αλλαγές που επισημαίνεις. Στις πρώτες μου ζωγραφιές κυριαρχούσε η ώχρα. Στη συνέχεια το χρώμα έγινε πιο πλούσιο και η θεματολογία πιο τολμηρή και πολυποίκιλη. Θα το διαπιστώσεις στις επόμενες αναρτήσεις, που θα κάνω κάθε Κυριακή βράδυ και θα περιμένω με πολύ ευχαρίστηση να ακούω την άποψή σου. Με την ευκαιρία, έδωσα στη Τζούλια, που είχαμε τη χαρά να τους δούμε στο σπίτι μου την προτελευταία μέρα του χρόνου που έφυγε, κάτι για σένα. Θα σου τα δώσει όταν συναντηθείτε.
Καληνύχτα στην Αθήνα.

55fm είπε...

Καλημέρα Ντίνο!
Τι όμορφα που θα περάσουμε με αυτή την όμορφη ιδέα σου!
Είδα και την ημερομηνία 26/2/79 η πρώτη ατομική σου έκθεση έγινε την ημέρα των γενεθλίων μου!
Τα έργα σου είναι χάδι...
Μου θυμίζει το ξεκίνημα ενος μεγάλου έρωτα...
Φιλιά καλή βδομάδα!

Dinos-Art είπε...

Κοίταξε κάτι συμπτώσεις. Εσύ τότε ουά-ουά κι εγώ με αγωνία περίμενα την αντίδραση των επισκεπτών στην πρώτη ατομική μου. Ναι, ήταν η αρχή του μεγάλου μου έρωτα με τη ζωγραφική.
Καλή εβδομάδα Όλγα.

Poet είπε...

Κορίτσια, το γραφείο μου ήταν στην άλλη γωνία της Κατούνη, απέναντι ακριβώς από τον τόπο του μαρτυρίου του Ντίνου. Φυσικά, κατά διαστήματα επισκεπτόμουν τον βαρυποινίτη και διαπίστωνα τον καλλιτεχνικό τρόπο με τον οποίο εξέτιε την ποινή του.

Οφείλω να ομολογήσω ότι, κατά τη δική μου πενταετή φυλάκιση στο ίδιο ίδρυμα παλιότερα, δεν είχα να επιδείξω κάτι δημιουργικό καθώς μοναδική μου σκέψη ήταν πώς να δραπετεύσω.

Appelsinpigen είπε...

Ντίνο χαίρομαι που σε βρήκα κι εγω!

σαν πολλοί λάτρεις της Θεσσαλονίκης να έχουμε μαζευτεί!!

κανεις δε γλιτώνει απ τη γοητεία της :)

καλη σου χρονια :)

Dinos-Art είπε...

Καλωσόρισες Appelsinpiken.
Ξέρεις, έχω πολλούς φίλους με καταγωγή κάτω από το κανάλι (Πελοπόνησο βέβαια εννοώ), που όταν ήρθαν με μετάθεση στη Θεσσαλονίκη σκέπτονταν πότε θα ξαναγυρίσουν "χάμω". Όταν όμως γνώρισαν τις ομορφιές της, τα γλέντια, τους μεζέδες (πρωτόγνωροι γι'αυτούς) έμειναν για πάντα εδώ.
Αγόρασαν σπίτια, πάντρεψαν παιδιά, έκαναν εγγόνια και ούτε σκέψη για πίσω.
Καλή χρονιά και σε σένα.

Dinos-Art είπε...

Τόλη μου, το κελί του βιοπορισμού είναι κελί όπως και νά'χει. Και συ κι γω όμως το διανθίζαμε με δημιουργία και αυτό ήταν που μας έδινε ζωή μέχρι να δραπετεύσουμε.
Καλημέρα.

Margo είπε...

Όμορφη διαδρομή Ντίνο θα φτιάξεις και ηλεκτρονικά ένα πολύ ενδιαφέρον λεύκωμα, θα συμφωνήσω με την Ίζα για την αλλαγή στη δουλειά σου και πόσο ενδιαφέρον θα έχει να τη δούμε να εξελίσσεται στο πέρασμα των χρόνων. Καλημέρα!

Dinos-Art είπε...

Με τις αναρτήσεις αυτές κάνω κι εγώ μαζί σας μια αναδρομή στη ζωγραφική μου πορεία.
Καλημέρα Margo.