Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

(1) Η κρίση χτύπησε τα μαγαζιά της νύχτας,...


...άλλα υπολειτουργούν και άλλα κλείνουν.
Και τώρα τί θα γένουμε Καβάφη μου. Τα μαγαζιά αυτά ήσαν μια κάποια λύσις.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήταν μια λύση εκβαρβαρισμού!!!!

:)

Dinos-Art είπε...

Συμφωνώ απόλυτα Coula και, παραφράζοντας το ποίημα του Καβάφη, θα έβαζα τίτλο "Αποχαιρετώντας τους Βαρβάρους".
Καλό σου Σαββατόβραδο.

ippoliti_ippoliti είπε...

Καλή σας ημέρα. Μέχρις εκεί η κρίση; Δεν το περίμενα.

BlueRose είπε...

Καιρός είναι ο Έλληνας να ψάξει μέσα του τόν πλούτο του, που είναι άπειρος, και να δώσει ένα μάθημα στις φτωχές σκέψεις αυτών που η Ιστορία τους πάσχει από σοφία (ο λιγότερος χαρακτηρισμός για λόγου τους...)

Όσο για τα μαγαζιά της νύχτας, θυμήθηκα τώρα μια φράση του Ουγκώ: " Η νύχτα αγκάλιαζε την μέρα και της έλεγε: θα πεθάνω μαζί σου για να αναστηθείς μαζί μου.."

Καλή σου μέρα Ντίνο

Dinos-Art είπε...

Ippoliti_Ippoliti μου, κάποια στιγμή τα κλεμένα αρχίζουν να τελειώνουν και θα σταματήσουν εντελώς τα σκορπίσματα στις πίστες με τα υπέρογκα νυχτοκάματα των "καλλιτεχνών".
Καλημέρα και σε σένα.

Dinos-Art είπε...

Πολύ σωστές οι θέσεις σου Χριστιάνα. Μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο στην Ελλάδα να ξεκινάει η δικασκέδαση, μάλιστα καθημερινές,
γύρω στα μεσάνυχτα. Όλα έχουν ένα όριο και όλα κάποια στιγμή ένα τέλος εκ των πραγμάτων. Ακόμη είμαστε στην αρχή του τέλους.
Καλημέρα και σε σένα Χριστιάνα.

55fm είπε...

Πάνω στην ώρα ήρθα!
Ομολογώ την αμαρτία μου!
Χτές βράδυ φύγαμε από το σπίτι 12 η ώρα το βράδυ και γυρίσαμε 4 το πρωί!
θέλαμε να ακούσουμε ένα πολύ καλό γκρουπ,όπου έπαιζε κιθάρα και ο αγαπημένος πρώην σύζυγός μου,το πρόγραμμα άρχισε 1.00!!!
Ήταν υπέροχα,αλλά το ωράριο εξαντλητικό!
Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους;
Ντίνο,σε ευχαριστώ!
Καταπληκτική ανάρτηση!
Είσαι σπουδαίος!!!
Τα φιλιά μου,σου στέλνω με αγάπη!

Dinos-Art είπε...

Δεν αναφέρομαι σ'αυτού του είδους ξενυχτάδικα Όλγα μου, αλλά τα άλλα τα βάρβαρα με το face control και που έχεις την αίσθηση ότι κάπου μέσα στον χώρο ενεδρεύει κάποιος πιστολάς για προστασία. Σε όλες βέβαια τις περιπτώσεις το ωράριο λειτουργίας είναι απαράδεκτο. Πριν χρόνια ήμασταν στη Νίκαια της Γαλλίας. Ένα πρόγραμμα rock με δυο καταπληκτικά παιδιά στην αυλή ξενοδοχείου, δίπλα στο Νegresco όπου ο Χίτσκοκ γύρισε μια ταινία του. Λοιπόν, το πρόγραμμα άρχισε στις εννιά το βράδυ και τελείωσε τα μεσάνυχτα. Και μιλάμε για Νίκαια που έχει αέρα Μεσογείου και είναι πόλος έλξης για καλοπέραση ντόπιων και ξένων τουριστών. Μετά τα μεσάνυχτα τα πάντα σταματούν.
Το ίδιο διαπίστωσα και σε μια άλλη εκδρομή στην Ιταλία, στο Iesolo, σε ένα παιζόδρομο τριών χιλιομέτρων όπου από νωρίς άκουγες στη διαπασών μουσικές κάθε είδους από μαγαζιά και στις δυο μεριές του δρόμου. "Ωχ", λέω στην Ελένη, "απόψε δεν θα μπορέσουμε να κοιμηθούμε" (το ξενοδοχείο μας ήταν πάνω στον πεζόδρομο). Τι λες καλέ, δώδεκα η ώρα καραμπινιέροι και καραμπινιέρισσες με βεσπάκια τρέχαν πάνω κάτω για να επιβλέψουν ότι όλα είχαν σταματήσει και τα πάντα είχαν μπει μέσα στα μαγαζιά.
Αυτό που γίνεται εδώ δεν μπορώ ούτε να το καταλάβω ούτε να το εξηγήσω. Ένας φίλος λάτρης των ξενυχτάδικων μου έδωσε μια εξήγηση: "Γυρνάμε από το ένα μαγαζί στο άλλο".
Αγάπη, φιλιά και καλή εβδομάδα.

Margo είπε...

Και τα δύο.. εκπληκτική οπτική!!!

Το υπόλοιπο δεν το σχολιάζω, μάλλον δεν μου πέφτει λόγος:))

Υπέροχη ανάρτηση!
Μια υπέροχη βδομάδα εύχομαι

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ Margo-Μαρία.
Καλή εβδομάδα και σε σένα.

Mariela είπε...

Φοβερή δουλειά, φοβερή λεπτομέρεια...

Dinos-Art είπε...

Είναι χαρακτηριστικό αυτής της τεχνοτροπίας Mariela.
Καλό απόγευμα.

Alexandra Bakonika είπε...

Δεν έχω ξαναδεί τόσο έντονα και ωραία ερωτικα έργα από σένα Ντίνο.Μένω έκπληκτη και σε συγχαίρω.Υπέροχα καλαίσθητα και τα δύο.
Καλό βράδυ.

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ Αλεξάνδρα.
Η θετική γνώμη μιας έντονα ερωτικής ποιήτριας έχει πολύ μεγάλη σημασία.
Καλή σου μέρα.

Dinos-Art είπε...

Αλεξάνδρα, εφόσον σου άρεσαν αυτές οι δυο ζωγραφιές, ίσως μπορούμε να "παντρέψουμε" κάποια, αν βέβαια συμφωνείς, με την επόμενη ερωτική ποιητική σου συλλογή. Θα είναι μεγάλη χαρά για μένα.
Καλό απόγευμα.