Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Θέατρο Σκιών / Traditional Greek Shadow-Puppet Theatre
















































19 σχόλια:

IZA είπε...

Πόσα πολλά έργα! Και το ένα καλύτερο από το άλλο! Θαυμάζω την εργατικότητά σου και την καλαισθησία σου!!

ΦΛΩΡΑ είπε...

Αξίζει ο Καραγκιόζης και το συνάφι του όλο αυτό το έργο που δημιούργησες... Μπράβο και πάλι

Dinos-Art είπε...

Μαρία μου, είναι μια μεγάλη σειρά κι αυτή, γύρω στα εκατό έργα, όπως και οι γατούλες, που μια και δεν είναι καιρός για εκθέσεις αποφάσισα να την αναρτήσω στο blog μου για να τη δούν οι φίλοι.
Καλή εβδομάδα, φιλιά.

Dinos-Art είπε...

Παιδικά βιώματα Flora μου.
Καλή σου εβδομάδα.

Marty είπε...

you amaze me Dino !
what a wonderful work !
I wonder how much time you need
to do all this ! I'm impressed

Dinos-Art είπε...

Glad to hear dear Marty that you like my work. Yes indeed I need a lot of time to do all this, but thus I forget the big crisis which surrounds us all the past years. Have a nice week.

55fm είπε...

Kαταπληκτική και αυτή η συλλογή σου φίλε μου!
Έζησες γεμάτα χρόνια Ντίνο μου!
Καλή σου βδομάδα πληθωρικέ Θεσσαλονικιέ!

Dinos-Art είπε...

Πολλές φορές Όλγα μου αναρωτιέμαι πως θα μπορούσα/μπορώ να αντιμετωπίζω πληθώρα προβλημάτων, όπως όλοι μας, χωρίς το μαγικό αυτό αποκούμπι της ζωγραφικής.
Καλό σου βράδυ. Φιλιά.

MYSTELIOS είπε...

Πραγματικά μια υπέροχη ενότητα έργων τέχνης που αποτελούν ένα σπάνιο θησαυρό και ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Θέατρο Σκιών στην Ελλάδα !!!
Μπράβο φίλε Ντίνο !!!

Dinos-Art είπε...

Στέλιο μου, ζωγραφίζω πάντοτε βιωματικά, είτε πρόκειται για τοπία είτε για οτιδήποτε άλλο. Έτσι βγήκε και αυτή η σειρά. Όπως λέω και πιο πάνω, ο καιρός για εκθέσεις, λόγω κρίσης, δεν είναι πρόσφορος. Τα αναρτώ όλα (θα ακολουθήσει μια μεγάλη μεγάλη ανάρτηση με τοπία) για να τα χαρούν οι φίλοι αλλά κι εγώ. Διαφορετικό είναι να βλέπεις αποκομμένα δύο τρεις ζωγραφιές, όπως στις ομαδικές εκθέσεις, και πολύ διαφορετικό όλες μαζί, όπως σε μια ατομική έκθεση. Καλημέρα!

Poet είπε...

Πανδαισία Καραγκιόζη !!! Να λοιπόν που τα ηλεκτρονικά μέσα δίνουν μια διέξοδο στην κρίση (μετά τη διέξοδο στις παιδικές μας αναμνήσεις). Κάτι ανάλογο γίνεται και με το βιβλίο. Μπράβο, Ντίνο, κοντά σε όλα τ' άλλα και για την έμπρακτα μαχητική αντιμετώπιση της εθνικής μας κατάθλιψης.

Leviathan είπε...

Καταπληκτικά όλα!!! Πολλα πολλα μπράβο!!! Καλημέρα :)

Dinos-Art είπε...

Απάντηση και όπλο ενάντια σε όσους, ντόπιους και ξένους, μας λοιδορούν και προσπαθούν να μας ρίξουν σε εθνική κατάθλιψη είναι η τέχνη γενικά Τόλη μου. Καλό απόγευμα.

Dinos-Art είπε...

Χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν Leviathan μου. Ευχαριστώ.

vasiliki είπε...

Υπέροχα όλα!!!!!!
Είσαι το αστέρι του βοριά στον πουαντιγισμό!!!!!!!!!
Καλή σου μέρα και ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί μου δίνεις την δυνατότητα να τα δω όλα μαζί!!
Καλή συνέχεια -φιλί καρδιακό

Dinos-Art είπε...

Βασιλική μου, σωστά το επισημαίνεις, τουλάχιστον εδώ πάνω δεν υπάρχει προς το παρόν άλλος καλλιτέχνης που να δημιουργεί με την τεχνοτροπία του πουαντιγισμού. Παλαιότερα υπήρχαν οι συντοπίτες Νίκος Πεντζίκης και Τάκης Ιατρού. Πουαντιγιστές και εκείνοι με τον δικό τους τρόπο που άφησαν πολύ αξιόλογο έργο.
Τώρα, για το Θέατρο Σκιών είσαι και συ "φταίχτης". Θυμάσαι κάποια στιγμή μου πέρασες με μέηλ πολλές φιγούρες που κατέβασες από το internet και μου έδωσες το κίνητρο να τις δουλέψω και να βγει αυτή η ωραία σειρά, που βέβαια δεν έχει τελειωμό ακόμη. Σ'ευχαριστώ γιαυτό και σε φιλώ για καλό βράδυ.

xristin είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
xristin είπε...

Ντίνο,ξέρεις ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας κατάφερε να αποδεχτεί η UNESCO ότι τόσο ο Καραγκιόζης,όσο και ο Χατζηαβάτης είναι Τούρκοι,μετά την εμπεριστατωμένη παρουσίαση που έκαναν οι Τούρκοι η οποία βασίστηκε σε ειδικούς στις συγκεκριμένες φιγούρες και εκπροσώπους πολιτιστικών οργανώσεων.
Κοίτα τι πάθαμε!
Μας πήραν και το τελευταίο σύμβολο εξυπνάδας και της ευστροφίας,που ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας.

Dinos-Art είπε...

Χριστίνα μου, όταν εμείς κοιμόμαστε, το τσακάλι και η αρκούδα δουλεύουν εντατικά. Σου θυμίζω ότι το τσακάλι από χρόνια επιμένει ότι ο Όμηρος ήταν Τούρκος (Ομέρ) και η αρκούδα κατάφερε διεθνώς όταν μιλούν για Μακεδονία να εννοούν το μόρφωμα των Σκοπίων. Καλά να παθαίνουμε με τα μυαλά που κουβαλάμε. Σε φιλώ για καλό Σαββατοκύριακο.