Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Το ιστορικό "Καφέ-Ουζερί ΤΣΙΝΑΡΙ", στην Πάνω Πόλη

Τέμπερα, 38Χ48 εκ., 2010

8 σχόλια:

xristin είπε...

Ντίνο είδα την φωτογραφία του ιστορικού Καφέ-Ουζερί Τσινάρι και κάνοντας την σύγκριση διαπίστωσα ότι από το δικό σου έργο λείπει.....μία γλάστρα!
Που είναι η γλάστρα εοε;
Τις φιλούρες μου

Dinos-Art είπε...

Τηλεφώνησα αμέσως στο "Τσινάρι" και διαμαρτυρήθηκα. Με καθησύχασαν λέγοντας ότι μια "γλάστρα", από αυτές που βγαίνουν στις επιμορφωτικές και πολιτικές εκπομπές της χαζο-TV, αφού καλοέφαγε ζήτησε και την πήρε μαζί της για να της κάνει παρέα, γιατί, όπως τους είπε, μόνο η γλάστρα θα την καταλάβαινε.
Πολλά νυχτερινά φιλάκια Χριστίνα μου.

MYSTELIOS είπε...

Ακόμη μια πολύ όμορφη ζωγραφιά που μας μεταφέρει σε μια γραφική γωνιά της Άνω Πόλης, μπράβο φίλε Ντίνο και ευχαριστούμε πολύ !!!

Margo είπε...

Νοσταλγικός και αυτός ο πίνακας. Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμη τέτοια, γραφικά πλέον, σημεία σε μια πόλη..

Καλή σου μέρα Ντίνο :-)

xristin είπε...

χα,χα,χα!
Είσαι φοβερός Ντίνο!

Dinos-Art είπε...

Στέλιο μου, όποτε πάμε βόλτα στην Πάνω Πόλη, πάντοτε περνάμε μπροστά από το "Τσινάρι" και μνήμες από παλιά έρχονται στο μυαλό μας. Καλημέρα!

Dinos-Art είπε...

Ευτυχώς Μαρία μου υπάρχουν αρκετά τέτοια γραφικά-ιστορικά σημεία στην πόλη, αρκεί να τα ψάξεις. Ξέρεις τι λείπει μπροστά από το συγκεκριμένο ουζερί; Το τσινάρι=πλάτανος από το οποίο πήρε και το όνομά του. Κόπηκε κάποιες μέρες της Γερμανικής κατοχής για να πάρουν τα ξύλα, να τα ρίξουν στις ξυλόσομπες και να ζεσταθούν κάτοικοι της περιοχής, εκείνη τη δύσκολη από όλες τις απόψεις εποχή. Πολλά φιλιά.

Dinos-Art είπε...

Σε ανταγωνίζομαι Χριστίνα μου!!!
Πολλά φιλιά.