Αυτή είναι η δεύτερη ζωγραφιά που θα εκτεθεί στη μεγάλη ομαδική έκθεση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος τέλος του χρόνου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι με τίτλο: "Η Ανθρώπινη Μορφή στην Τέχνη".
Θέλεις ν'ακούσεις ένα ωραίο περί πόθου για το άθλημα αυτό; Όταν ακόμη ήμουν στην Τράπεζα ένας συνάδελφος και πολύ καλός φίλος (μας άφησε πρίν λίγα χρόνια), καλαμπουρτζής, πρώτο νούμερο στην ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ παλαιότερα, για να συνεχίσει να γυμνάζεται έπαιζε τα απογεύματα τέννις. "Ρε μπαγάσα", του έλεγα, "πας για να γουστάρεις τα κοριτσάκια με τα κοντά φουστανάκια". "Ποια κοριτσάκια, όλες είναι στην ηλικία μου. Αφού, να σκεφτείς, όταν τους πέφτει η μπάλα κάτω τους φωνάζω ""μη, μη σκύβετε, θα σας την δώσω εγώ"". Καληνύχτα!
Συμφωνώ Τόλη, αλλά έτσι ονομάτισε την έκθεση το Επιμελητήριο. Τους το είπα κι εγώ, αλλά μου απάντησαν ότι, το "μορφή" είναι γενικός τίτλος και περιλαμβάνει όλα τα "εξαρτήματα" του ανθρώπου! Καλημέρα.
Ουρανία το ωραίο είναι ωραίο και το θαυμάζουν όλοι.
Μόλις γυρίσαμε με τη γυναίκα μου από μία ωραία βόλτα στην Πάνω Πόλη. Με το λεωφορείο (Πλ.Ελευθερίας-Άγιοι Ανάργυροι) μέχρι το Γεντί Κουλέ, ξαναμπήκαμε μέσα για πολλοστή φορά και από κει με τα πόδια κατεβήκαμε μέσω Δημητρίου Πολιορκητού στην Εγνατία και με το 31 του ΟΑΣΘ πίσω σπίτι. Αν δεν έχεις κάνει αυτή τη βόλτα και ιδιαίτερα αν δεν έχεις μπει μέσα στο πάλαι ποτέ κολαστήριο Γεντί Κουλέ, αξίζει να το κάνεις. Καλό απόγευμα!
Περιέχει 15 μικρά πεζά που, μέσα από τα ανέμελα παιδικά παιχνίδια σε μια γειτονιά της Θεσσαλονίκης, αυτή στην αρχή της Λεωφόρου Στρατού, ουσιαστικά διατρέχουν περί τις έξι δεκαετίες, από τη γερμανική κατοχή μέχρι το 1999, πραγματοποιώντας καθ' οδόν, σύμφωνα με τον υπότιτλο του βιβλίου, διάφορες "διαδρομές και στάσεις".(Εκδόσεις ΙΑΝΟΣ, 2000)
Περιέχει 7 μικρά πεζά, που δημοσιεύτηκαν σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες την περίοδο 2002-2008.
Πρωτοτυπία, τα διηγήματα συνοδεύονται με ζωγραφιές, σχετικές με το θέμα, έργα του συγγραφέα.
(Τυπώθηκε και βιβλιοδετήθηκε τον Ιανουάριο 2010 σε 150 αντίτυπα από την LK Digital Printing για λογαριασμό του συγγραφέα).
6 σχόλια:
"πόθοι και πάθη"
στα γήπεδα του τένις
(δεν περίμενα ότι θα έπιανες και το άθλημά μας)
Μπράβο Ντίνο!
"πόθοι+πάθη"
Νίκο συμπορεύονται.
Θέλεις ν'ακούσεις ένα ωραίο περί πόθου για το άθλημα αυτό; Όταν ακόμη ήμουν στην Τράπεζα ένας συνάδελφος και πολύ καλός φίλος (μας άφησε πρίν λίγα χρόνια), καλαμπουρτζής, πρώτο νούμερο στην ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ παλαιότερα, για να συνεχίσει να γυμνάζεται έπαιζε τα απογεύματα τέννις. "Ρε μπαγάσα", του έλεγα, "πας για να γουστάρεις τα κοριτσάκια με τα κοντά φουστανάκια". "Ποια κοριτσάκια, όλες είναι στην ηλικία μου. Αφού, να σκεφτείς, όταν τους πέφτει η μπάλα κάτω τους φωνάζω ""μη, μη σκύβετε, θα σας την δώσω εγώ"".
Καληνύχτα!
Εσύ όμως ξέρεις να εκτιμάς το ωραίον. Αν και νομίζω ότι η λέξη «μορφή» δεν είναι απολύτως ακριβής όσον αφορά τον συγκεκριμένο πίνακα.
Συμφωνώ Τόλη, αλλά έτσι ονομάτισε την έκθεση το Επιμελητήριο. Τους το είπα κι εγώ, αλλά μου απάντησαν ότι, το "μορφή" είναι γενικός τίτλος και περιλαμβάνει όλα τα "εξαρτήματα" του ανθρώπου!
Καλημέρα.
Καλημέρα στην ανδροπαρέα που θαυμάζει τις καλοζωγραφισμένες αναλογίες γυναικείου "εξαρτήματος" υβριδικής κατασκευής,με λιγότερη ρύπανση...
Σας φιλώ!
Ουρανία το ωραίο είναι ωραίο και το θαυμάζουν όλοι.
Μόλις γυρίσαμε με τη γυναίκα μου από μία ωραία βόλτα στην Πάνω Πόλη.
Με το λεωφορείο (Πλ.Ελευθερίας-Άγιοι Ανάργυροι) μέχρι το Γεντί Κουλέ, ξαναμπήκαμε μέσα για πολλοστή φορά και από κει με τα πόδια κατεβήκαμε μέσω Δημητρίου Πολιορκητού στην Εγνατία και με το 31 του ΟΑΣΘ πίσω σπίτι.
Αν δεν έχεις κάνει αυτή τη βόλτα και ιδιαίτερα αν δεν έχεις μπει μέσα στο πάλαι ποτέ κολαστήριο Γεντί Κουλέ, αξίζει να το κάνεις.
Καλό απόγευμα!
Δημοσίευση σχολίου