Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Αφιερωμένο στον Τόλη...


...για τα αυριανά του γενέθλια.

Ψηλά και όρθιοι όπως τότε, αρχές δεκαετίας '60, στην κορφή του Χολομώντα, σφίγγοντας στις ανηφόρες χέρια και δόντια, για ν'αντικρίσουμε τον ήλιο. Μαζί...

"ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΟΛΗ"



21 σχόλια:

Τζούλια Φορτούνη είπε...

είχα μέρες να μπω, γιατί είχα διάφορα τρεχάματα και μπαίνοντας είδα αυτή την τόσο συγκινητική ανάρτηση...
με συγχωρείς Ντίνο δεν θα σε επιβραβεύσω αυτή τη φορά για την τεχνολογική σου πια εξοικείωση, αλλά για το βαθύ συναίσθημα που ρέει από τις ζωγραφιές σου, τις εικόνες σου, τις λέξεις σου, που δεν είναι άλλο από την αγάπη...
Χρόνια πολλά λοιπόν στον αγαπημένο μας Τόλη,αλλά και χρόνια πολλά και στην υπέροχη μακροχρόνια φιλία σας...

Poet είπε...

Σ' ευχαριστώ, Ντίνο μου, για τις ευχές σου και γιατί μου θύμισες εποχές που πιστεύαμε, ελπίζαμε και αγωνιζόμασταν για κάτι. Ζήσαμε μια ζωή μαζί από τα μαθητικά μας χρόνια και αυτή η φιλία είναι ιδιαίτερα πολύτιμη και για μένα. Μια πηγή έμπνευσης και μια αίσθηση εκπλήρωσης στον αιώνια ανηφορικό μας δρόμο. Συνεχίζουμε οι ίδιοι πάντα και μαζί.

Σ' ευχαριστώ, Τζούλια μου. Στον ένα περίπου χρόνο που σε γνωρίζω, αισθάνομαι ότι ήδη έχουμε καλύψει μεγάλη απόσταση και ότι η ευαισθησία σου, η έμπνευσή σου, η φιλία μας έχει γίνει απαραίτητη στη ζωή μου.

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ Τζούλια.
Με πρόλαβε ο Τόλης την στιγμή που ετοιμαζόμουν να αναρτήσω το σχόλιό μου.
Δεν μπορούσε να είναι διαφορετικά Τζούλια.
Μαζί στο σχολείο, μαζί στον στρατό, μαζί στην Τράπεζα, μαζί στους παράλληλους σημερινούς δρόμους μας, ποίηση και λογοτεχνία εκείνος - ζωγραφική και λίγη λογοτεχνία εγώ.
Καλό βράδυ.

thumbelina είπε...

Καλησπέρα Dino, έμαθα πως ο φίλος Τόλης έχει γενέθλια, εύχομαι και εγώ ολόψυχα να τα εκατοστήσει, είναι πολύ τυχερός σίγουρα αφού έχει τόσο σπουδαίους φίλους.
καλό ξημέρωμα.

55fm είπε...

Ντίνο μου,τι λεβέντες ήσασταν και είστε!
Είναι πολύ σπουδαία η φιλία σας!
Είστε πολύ σπουδαίοι άνθρωποι!
Χρόνια πολλά στον Τόλη μας, να είναι γερός!
Να είστε πάντα πολύ καλά και εμείς να σας καμαρώνουμε!
Πάω να τον γιορτάσω κι εγώ στη γειτονιά της Αθήνας!
Καλό ξημέρωμα!

Margo είπε...

Τι όμορφη και σπάνια η φιλία σας Ντίνο, να είστε καλά και να στέκεστε πάντα όρθιοι.. μαζί.. δημιουργικοί και δυνατοί στα δύσκολα.
Χρόνια του πολλά
Καλή σου μέρα!

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ thumbelina!
Ευχαριστώ Ουρανία-Όλγα!
Ευχαριστώ Μαρία!

Καλημέρα.

IZA είπε...

Χρόνια πολλά κι από μένα για τον καλό σου φίλο. Δε νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο από μια τέτοια φιλία που κρατάει χρόνια. Ζήσατε παράλληλες ζωές, τόσες εμπειρίες, τόσες χαρές και τόσες λύπες. Συνεχίζετε να είστε δυο έφηβοι στην ψυχή, κατασταλλαγμένοι κι ώριμοι πια. Να είστε πάντα γεροί να χαίρεστε τη ζωή σας, τους δικούς σας ανθρώπους και να δημιουργείτε μέχρι τα βαθιά σας γεράματα.

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστώ ΙΖΑ.
Πιστεύω ότι οι αληθινές φιλίες είναι ανεκτίμητο κεφάλαιο.
Καλό Σαββατοκύριακο.

το πετάλι είπε...

χρόνια πολλά και καλά, Τόλη,

εύχομαι Ντίνο, η φιλία σας παντοτινά να ανθίζει...

(καταπληκτική η φωτο
βάλε κι άλλες εάν έχεις
από τα χρόνια της νεότητας)...

Dinos-Art είπε...

Ευχαριστούμε Νίκο.
Όπως θα είδες από προηγούμενες αναρτήσεις φωτογραφιών, ο Τόλης την έχει πάντα κοπανημένη. Εδώ όμως πιαστήκαμε και οι δυο στον ύπνο από τον φωτογράφο-φίλο μετά μια κουραστική ανάβαση. Χαρήκαμε για λίγο την κορφή του Χολομώντα και τον ήλιο, γιατί αμέσως μετά έπιασε καταιγίδα με αστραπές, κεραυνούς, αλλά γυρίσαμε κάτω σώοι. Και ακόμη λέμε ότι υπάρχουμε μετά τις άλλων ειδών αστραπές και κεραυνούς που έσκαζαν δίπλα μας τα τελευταία πενήντα, από την ανάβασή μας στον Χολομώντα, χρόνια.
Καλό Σαββατοκύριακο.

Poet είπε...

Σας είχα ευχαριστήσει στο ιστολόγιό μου, σας ευχαριστώ και πάλι τώρα Ουρανία μου, Margo και ΙΖΑ. Ευχαριστώ θερμά για τις ευχές τους και τη thumbelina και τον Νίκο. Οι παλιές και αγνές φιλίες αξίζουν κάθε τιμή και ευγνωμοσύνη.

Και μία διευκρίνιση. Στη φωτογραφία ο κομψός και ωραίος είναι ο Ντίνος, ο ψηλός και άγριος εγώ. Φορούσα ακόμη τις αρβύλες από τον στρατό.

Dinos-Art είπε...

Και οι δυο είμαστε ωραίοι και χωρίς χρέη σε κανέναν, παρά μόνο σε αυτό που μας δόθηκε.
Καλό βράδυ σε όλους!

Το blog της Θεσσαλονικιας. είπε...

Καλημερα σας.Και η κορημου ειχε γενεθλεια αλλα δισταζα να κανω εγραφη...Μια ευχη μονο ...Υγεια ολα τ αλλα ακολουθου,,...

Το blog της Θεσσαλονικιας. είπε...

POET KAI Dinos-art...Zαλιστηκα λιγο με σας που ειστε φιλαρακια.Ειμαι καινουργια στην γειτονια σας και δεν σας εμαθα ακομα.Σας ανακαλυψα και σας ξεχωρισα μεσα στην σκεψη μου...Ο Dinos ειναι ο ζωγραφος και ο Τολης poet ποιητης?

Dinos-Art είπε...

Νά χαίρεσαι την κόρη σου και
καλώς ήρθες στην παρέα μας Σαλονικιά!

Έτσι ακριβώς:
Τόλης poet-ποιητής και λογοτέχνης + Dinos-ζωγράφος και ολίγον λογοτέχνης = Μια στέρεη φιλία εξήντα χρόνων.

Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα

Dinos-Art είπε...

Καλησπέρα Πέτρο.
Εύχομαι το ιστολόγιό σου να είναι καλοτάξιδο.
Καλό βράδυ.

Poet είπε...

Θεσσαλονικιά, θα μας τρελάνεις. Μένεις την Πλατεία Δικαστηρίων και η κορούλα σου γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου !!! Μήπως έπαιζες και κουτσό στην οδό Μητσαίων;

Να είσαι καλά, πατριωτάκι.

Το blog της Θεσσαλονικιας. είπε...

Καλησπερα ποιητη μου...Εγω ειμαι γεννημα θρεμμα Κυβελεια ,μια σταση πριν το Ιπποκρατειο Θεσσαλονικης...Αλλα οταν ερωτευτηκα μετακομισα κοντα στο διοικητηριο οπου ο αντρας μου γεννηθηκε και μεγαλωσε σ αυτην την γειτονια.Επαιζε ποδοσφαιρο με τον Κουδα....

Dinos-Art είπε...

Καλησπέρα Σαλονικιά.
Αν θέλεις απάντησε και κατευθείαν στο blog του ποιητή-Poet: http://dreaming-in-the-mist.blogspot.com
Ό κινηματογράφος "Κυβέλεια" είναι μέσα στα παιδικά μου βιώματα. Φυσικά εσύ δεν θα τον πρόλαβες. Φθηνό εισητήριο για να δεις 2-3 έργα κάθε φορά. Θυμάμαι το Φου-Μαντσού το έπαιζε σε δύο εποχές. Τι σημαίνει αυτο: Είχε γυριστεί μια τρίωρη ταινία κάποια στιγμή και μετά 2-3 χρόνια γυρίστηκε μια τρίωρη συνέχεια. Τα Κυβέλεια τις έπαιζε και τις δύο μαζί. Δηλαδή,
μπαίναμε μέσα 12 το μεσημέρι και βγαίναμε 6 το απόγευμα και οι μανάδες μας έψαχναν.
Καλό βράδυ.